В Харкові влучили по будинку під час ракетного обстрілу, каже Терехов / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, фото УНІАН

Російські загарбники здійснюють повітряну атаку ракетами на місто Харків. Вже відомо про поранених.

Про це міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив в Telegram. За його даними, один з ударів прийшовся по будинку.

"Місто під обстрілом. Два вибухи", - наголосив мер.

Відео дня

Він додав, що є поранені внаслідок ударів РФ по одному з центральних районів міста.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов додав, що є пошкодження житлової інфраструктури.

Пізніше мер уточнив, що всього зафіксовано чотири прильоти по місту. "Один прийшовся у приватний будинок", - наголосив мер.

Щодо кількості постраждалих інформація уточнюється.

Нагадаємо, що вночі Харків також пережив дроновий обстріл. Терехов назвав атаку "нашестям дронів". Тоді одна з ворожих "пташок" влучила по приватному будинку. Зайнялася пожежа.

Росія почала активніше бити по Харкову

Останнім часом окупанти активізували ракетні й дронові атаки на Харків. Зокрема, завдають ударів по критичній інфраструктурі.

Внаслідок ударів втратила основні потужності генерування теплової та електричної енергії для Харкова ТЕЦ-5. Відновлення централі передбачає виготовлення ексклюзивного обладнання енергоблоків, зокрема, турбін та генераторів. Процес реконструкції обʼєкта може тривати не один рік.

Ситуація в енергосистемі Харкова та області важка. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що існує дефіцит для 300 тисяч мешканців Харкова і загалом для 550 тисяч по області.

Вас також можуть зацікавити новини: