Тамерлан одного разу влучив у ворожий літак / фото 128-а Закарпатська бригада

Оператор переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади розповів про свій досвід роботи зі "Стінгером".

Воїн з позивним "Тамерлан" дав коментар для Facebook-сторінки свого підрозділу.

Захисник України працює з вітчизняною "Іглою" та американським "Стінгером". Він порівняв між собою техніку й розповів про ворожу авіацію.

Відео дня

"Російська авіація працює тут практично щодня – "вертушки" і СУ-шки. Нас обстрілюють некерованими авіаційними ракетами (НУРСами), крупнокаліберними кулеметами та іншою зброєю. Але, знаючи про наші зенітно-ракетні комплекси, росіяни дуже рідко залітають на відстань їх досяжності (до 5 кілометрів)", - каже боєць.

"Одного разу мені, здається, вдалося поцілити ворожий літак. Я захопив ціль, зробив пуск і хоча прямого влучення не бачив, з-за балки, куди "пірнула" СУ-шка, пішов чорний дим. Наші розвідники запускали туди дрон, але не побачили збитого літака. Напевно, йому вдалося дотягнути до окупованої території", - зазначив "Тамерлан".

Чоловік додав, що "Стінгер" сам по собі є стримуючим фактором – росіяни, знаючи про нього, бояться підлітати на ближні дистанції, тому їхні обстріли малоефективні.

"Стінгер" набагато ефективніший за "Іглу", ним легше захопити ціль і простіше зробити пуск. Операція набагато плавніша, легша, можна сказати, приємніша для оператора", - пояснив оператор ПЗРК.

Воїн сам родом з Хмельниччини. Вдома на нього чекають дружина й 11-річна донечка. 

Раніше військовий з 128-ї бригади Сергій розповів про те, як у перші дні повномасштабного вторгнення вони розстрілювали з ПТРК цілі колони російської бронетехніки.

Успіхи 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади: головне