Павлюк стверджує, що він готовий до війни / фото - facebook Олександра Павлюка

Командувач операцією Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенант Олександр Павлюк висловився про можливе вторгнення РФ в Україну. За його словами, у нас є близько 500 тисяч осіб, які готові "розтерзати" окупантів голими руками.

Про це він розповів в інтерв'ю The Times.

Павлюк стверджує, що він готовий до війни, але розуміє, що ми можемо і не перемогти. Найкращим захистом для України стануть лють і перевага на воді, суші та в повітрі. 

Відео дня

За словами Павлюка, в Україні є близько 500 тисяч осіб, які вже пройшли через війну і готові знову боротися за Україну.

"У нас близько півмільйона людей, які пройшли війну в цій країні, в якій вони або втратили когось, або щось. Півмільйона, які втратили рідну кров, втратили житло або втратили друзів, і готові голими руками розтерзати росіян", - заявив командувач ООС.

Читайте такожНа Харківщині відпрацювали понад 10 сценаріїв на випадок нападу Росії-СБУ (відео)Павлюк рішуче налаштований на перемогу і вважає, то у Росії не вистачить сил для вторгнення. "Якщо нашій розвідці вдасться спрогнозувати напрямок основного удару росіян, після перших великих втрат вони далі не підуть", - сказав він. 

"Путін розуміє, що після важких втрат його армія може зупинитися сама собою. У цьому не можна довіряти інтуїції. Йдеться про холодний розрахунок", - додав генерал-лейтенант.

Ризик вторгнення Росії в Україну: що відомо

У листопаді 2021 року агентство Bloomberg опублікувало статтю, де йшлося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. Зазначалося, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані переміщенням російських військ у бік кордону України.

17 грудня МЗС РФ оприлюднило проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки" і проект Угоди про заходи щодо забезпечення безпеки Росії і держав-членів НАТО. Зокрема, Росія запропонувала НАТО відмовитися від прийняття України в Альянс, а також "від будь-якої військової діяльності на території України", пропонувала США не створювати військові бази на території країн колишнього СРСР і не приймати ці країни в НАТО.

Читайте такожНайбільша допомога з 2014 року: в Україну прибула перша партія летальної зброї від СШАУ Брюсселі 12 січня 2022 року відбулося засідання Ради НАТО-Росія, на якому обговорювалися питання безпеки в Європі.

Після засідання країни-члени НАТО закликали РФ негайно зменшити напругу в України і утриматися від агресивного розміщення військ, а також закликали вивести війська з України, зокрема, з Криму.

Країни-члени НАТО підтвердили політику "відкритих дверей" щодо прийняття нових членів і заявили, що не відмовляться від розміщення військ на східних рубежах Альянсу.

20 грудня оприлюднили нові знімки супутників компанії Maxar Technologies, на яких зафіксована російська військова техніка на кількох полігонах поблизу України. 

Вас також можуть зацікавити новини: