Хвилю агресії, яку РФ планує на найближчі місяці, потрібно зробити останньою - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що чергову хвилю агресії, яку в Росії планують на найближчі місяці, потрібно зробити останньою.

"Хочу подякувати сьогодні Данії - після розмови з прем'єр-міністром Метте Фредеріксен. Поінформував її про актуальну ситуацію на передовій, про те, що в Росії зараз планують чергову хвилю агресії на найближчі місяці. Ми маємо зробити цю хвилю останньою - жодного шансу на реванш для терористів", - наголосив Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Він додав, що почув сьогодні тверду підтримку України з боку Данії, готовність разом посилювати позиції в боротьбі проти агресії.

Відео дня

"І дуже важливо, що цього року Данія захищатиме безпеку та інтереси Європи і міжнародне право так само, як і після 24 лютого", - сказав президент.

Зеленський нагадав, що мав розмову сьогодні також і з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

"Це була змістовна і різнопланова розмова. Подякував пану президенту за той рівень співпраці, якого ми досягли минулого року. Стосується це і політичної співпраці, і оборонної, і економічної також. Ми зробили дуже багато разом для захисту Чорноморського регіону. Впевнений, що цього року зробимо ще більше", - підсумував глава держави.

Війна проти Росії - останні новини про розвиток подій

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Україна планує провести серйозний наступ на фронті у березні цього року. 

Секретар Ради нацональної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Росія готує певне загострення війни у лютому.