На одному з напрямків фронту у супротивника дійсно є проблеми, поділився Роман Світан / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На Запорізькому напрямку російські окупанти мають проблеми, які стосуються контрбатарейної боротьби.

Українська артилерія б'є на 7-8 км далі й швидше визначає роботу ворожих батарей, розповів полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі програми "Утро февраля".

"Щодо контрбатарейки - це правда. У росіян насправді проблеми. Проблеми з технологічним станом, по-перше, і радарів контрбатарейних, зв'язку між радаром і САУ (самохідна артустановка - Ред.), ну, роботою САУ, в тому числі. Це все-таки не високоточна зброя, яка у них є", - сказав експерт.

За його словами, вони не виконують ті завдання, які можуть виконувати 155-мм гармати українських сил у зв'язці з новітніми контрбатарейними радарами, які останнім часом передали партнери.

Війна в Україні триває - сьогодні це варто знати

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 10 червня підтвердив, що контрнаступ ЗСУ 2023 стартував. Українські воїни домоглися успіхів на сході та півдні нашої країни, від росіян звільнено чимало нашої землі і низку населених пунктів, у тому числі Новодарівку Запорізької області.

Заступник очільника Міноборони України Ганна Маляр 21 серпня повідомила, що Сили оборони нашої країни домоглися успіхів у просуванні в напрямку села Роботине та південніше села Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

Довідка УНІАН. Контрбатарейною боротьбою називають вид артилерійського вогню, стрільбу з гармат із закритих вогневих позицій для придушення чи знищення артилерії ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: