Маріуполь розбомбили російські окупанти / фото ua.depositphotos.com

У Маріуполі Донецької області ситуація катастрофічна, у місті вже давно немає світла, води, тепла. Воно практично зруйноване російськими окупантами.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Маріуполі у вівторок, 26 квітня.

21:07 В офісі генсека ООН стверджують, що Путін погодився на залучення ООН та Червоного хреста до евакуації мирних громадян із "Азовсталі"

Відео дня

20:46 Двоє маленьких українців з Маріуполя – Ілля Матвієнко та Кіра Обедінська. Діти втратили батьків і самі були поранені. Окупанти вивезли їх на непідконтрольну Україні територію. Але нам вдалося повернути Іллю та Кіру й передати під опіку родичам. Одужуйте швидше!

20:30 Генсек ООН Гуттеріш на зустрічі з путіним: "Ми пропонуємо створити контактну групу ООН-РФ-Україна з гуманітарних коридорів. ООН готова за два-три дні провести оцінку ситуації на "Азовсталі" для організації евакуації цивільних осіб та стати гарантом їхньої евакуації людей із Маріуполя".

20:21 путін заявив, що у Маріуполі не йдуть бойові дії.

20:11 Окупанти знову обстріляли Азовсталь за допомогою встановлення розмінування УР-77 "Метеорит" Але до заводу снаряди навіть не долетіли Самі документують свої злочини.

19:07 У підвалах заводу "Азовсталь" перебуває багато поранених. Як військових, і цивільних.

Фото: бійців із полку "Азов".

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни у місті 26 квітня

17:56 ООН готова повністю мобілізувати свої людські та матеріально-технічні ресурси для порятунку життів у Маріуполі, — заявив Генесек Організації Антоніу Гутерреш під час прес-конференції в Москві.

17:21 12-річну Кіру Обединську, яку окупанти вкрали у Маріуполі, повернули дідусеві. Доньку чемпіона України з водного поло Євгена Обединського, який загинув у Маріуполі, змогли вивезти з Донецька. Нині вона з дідусем перебуває у Києві. Про це повідомила бабуся дівчинки. Нагадаємо, що раніше російські окупанти вивезли дівчину з Маріуполя до Донецька. Дякуємо кожному, хто допоміг врятувати Кіру та повернути її до родини!

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни у місті 26 квітня

16:58 Засновник та перший командир полку "Азов" Андрій Білецький поділився своєю думкою щодо подій у Маріуполі. "Це ситуація курки та яйця. Справа в тому, що серйозно і повноцінно говорити про деблокад Маріуполя можливо після перемоги в битві за Донбас... З іншого боку, битва за Донбас не починається через те, що росіяни не можуть її розпочати, поки не візьмуть Маріуполь або відтягують, як мінімум", - каже Андрій Білецький.

16:33 Електропостачання у Маріуполі на сьогоднішній момент відновити неможливо. Про це заявив генеральний директор компанії ДПЕК Максим Тимченко в інтерв'ю Дмитру Рясному. "Ми багаторазово намагалися відновити лінії, підстанції Маріуполя, привезти гуманітарну допомогу, але це безрезультатно", – сказав Тимченко.

15:15 Окупанти не припиняли і не припиняють обстрілювати Азовсталь. Там, як і раніше, залишаються захисники Маріуполя та сотні мирних жителів, яких негайно потрібно рятувати.

13:22 Прямо зараз окупанти розграбовують архівний та культурний фонди Маріупольськіх музеїв. Повідомляють про намір все вивезти в Донецьк, а потім після оцінювання "відправити найбільш цінні експонати на експозицію до росії". Росія країна офіційного грабування.

13:04 Окупанти придумали медаль "за звільнення Маріуполя", — радник мера Петро Андрющенко.

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни у місті 26 квітня

12:43 У Маріуполі окупанти зламують уцілілі будинки та малюють літери "Z" на будинках, які вирішують використовувати для розселення своїх військових. Як повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, окупанти почали займатися власним облаштуванням у місті.

12:06 Гуманітарна обстановка залишається важкою. Попри відкриту "баню" та безліч пропаганди про наявність їжи та води, їжи катастрофічно не вистачає. Більш того, окупанти перейшли до ганебної практики забеспечення їжою чоловіків виключно в разі залученості до робіт. Тому, чоловіки вимушені брати участь у розборі завалів, облаштування братських могил буквально аби не вмерти з голоду. Без перевищень.

Медична допомога недоступна. Окупанти анонсували відкриття першої "лікарні" в приміщенні стоматологічного центру "Апполонія" в Лівобережному районі. Що мабуть найбільш каже про справжню підготовленість окупантів, їх дбання за цивільними і реальний стан інших лікарень міста.

09:40 Над заводом "Азовсталь" у Маріуполі помітили чорний дим. Путінські війська продовжують бомбардувати металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі. Над територією заводу, де у підвалах ховаються мирні жителі, у небо здійнявся величезний стовп чорного диму.

Що відбувається у Маріуполі: хроніка війни у місті 26 квітня

06:30: Інформація про вибухи вночі не надходила. Місцеві ЗМІ повідомляють, що ситуація у місті не змінюється, у багатьох районах уже відносно спокійна. Найгарячішою точкою залишається "Азовсталь".

01:00: Після евакуації з "Азовсталі", яка вкотре зірвалася через дії російських окупантів, Україна звернулася до ООН з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з території заводу. Очікуються результати переговорів генсека ООН Гуттереша з російською стороною.

Вас також можуть зацікавити новини: