ЗСУ готуються до контрнаступу / фото t.me/AFUStratCom

Якщо припустити, що війна Росії проти України затягнеться надовго, то на боці ЗСУ встануть солдати як мінімум шести країн НАТО (Польща, Литва, Латвія, Естонія,Фінляндія, Великобританія), певен політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Для Балтійських країн так само, як і для нас, це буде питанням життя або смерті нації. А Великобританія - єдина велика держава, що залишилася у світі. І для британців Україна 2023-го, що бореться сьогодні один на один з Путіним, це Англія 1940-го, що боролася один на один з Гітлером", - зазначив він.

При цьому він упевнений, що до затяжної війни справа не дійде, що партнери України нададуть ЗСУ все необхідне для успіху весняного контрнаступу:

Відео дня

"Кримський міст та інші військові об'єкти загарбників на півострові Крим будуть знищені ударами ракет ATACMS. Після чого недофюрера недоімперії пристрелять як шелудивого пса свої ж подільники".

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, кремлівський диктатор Володимир Путін може відреагувати на початок контрнаступу Збройних сил України "всіма інструментами, які у нього залишилися". Саме до цього готуються лідери Заходу, зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Як повідомляє Центр національного опору, на тимчасово окупованій території Донецької області мирні жителі практично не можуть отримати медичні послуги - більшість лікарень приймає тільки російських військових.

Також повідомлялося, що у Литві розсилають фейкові листи про вербування на війну в Україну.