Росія утримує військових на кордоні з Україною / фото REUTERS

Російська Федерація продовжує утримувати війська біля кордону з Чернігівською і Сумською областями з метою сковування дій підрозділів сил оборони України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу.

"Для демонстрації присутності та сковування дій підрозділів сил оборони України, Росія продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей свої підрозділи збройних сил. В окремих районах противник посилює своє інженерне облаштування позицій. Водночас формування ворогом угрупування для відновлення наступу на територію України, поки, на щастя, не спостерігається", - наголосив речник.

Він відзначив, що одночасно Росія не припиняє збройних провокацій на кордоні на напрямках Чернігівської та Сумської областей. Зокрема, з території РФ продовжуються артилерійські обстріли, у тому числі об'єктів цивільної інфраструктури. Також відзначається робота диверсантів, які під прикриттям вогню артилерії намагаються зайти на територію України.

"Ворог продовжує здійснювати вогневий вплив та вживає усіх заходів для посилення свого наступального угрупування. Крім того, він зосереджує зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів, ведення розвідки та інженерного облаштування позицій. Проте, українські захисники максимально відбивають усі атаки", - заявив Демченко.

Вас також можуть зацікавити новини: