Яка ситуація в Києві зараз? / фото УНІАН, Андрій Горб

Після звільнення населених пунктів від російських окупантів на початку квітня 2022 року ситуація в Києві та області стабілізувалася. 

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається в Києві та області сьогодні, 16 травня:

21:18 Голова Національної поліції України Ігор Клименко : російський снаряд у стовбурі української сосни як ілюстрація нашої стійкості та незламності. Вибухотехніки Національної поліції України під час розмінування лісів на Київщині помітили цей снаряд, який стирчав високо над землею. На жаль, дерево довелося спиляти, щоб знешкодити небезпечну знахідку.

Відео дня

20:55 З'явилося фото "воєнного" варіанта пам'ятника Балгакову - його також обклали мішками з піском. ▪️Дискусія щодо знесення пам'ятника в рамках дерусифікації поки що триває.

20:33 Укрзалізниця призначила новий регіональний експрес з Києва в Хмельницький, а також продовжила курсування додаткового потяга з Києва в Ужгород.

19:40 Деокупація Київської та Харківської областей свідчать про те, що ЗСУ здатні звільнити Крим та Донбас. На цьому наголосила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. За її словами, Вашингтон зацікавлений у тому, щоб ЗСУ розбили та вигнали російську армію з усіх окупованих територій України.

19:23 Завтра у Києві прощатимуться з першим президентом України Леонідом Кравчуком. Початок церемонії прощання об 11.00. Місце проведення: Український дім, вул. Хрещатик, 2

18:09 Протягом останнього тижня аварійні бригади ДТЕК відновили електропостачання для 5 794 осель в семи населених пунктах Бучанського та Вишгородського районів. Зокрема за 15 травня електропостачання відновили для 726 домівок в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Горенці. А за вихідні енергетики повністю завершили роботи з відновлення електропостачання в Іванківській громаді, що у Вишгородському районі.    ️Без світла залишаються 1 353 домогосподарства у 5 населених пунктах. Роботи з відновлення електропостачання тривають.

17:28 На дороги Києва повернули мотопатруль. Із 16 травня на дороги Києва повертається мотопатруль. Патрульні на мотоциклах – мобільні, швидко прибувають у важкодоступні місця, легко пересуваються через пробки. Патрульні на мотоциклах працюють цілодобово.

16:08 У Києві з 16 травня відновили оплату за паркування у місті. Будьте уважні. Для безготівкової оплати паркування водії можуть скористатися програмою "Київ Цифрової", повідомляє КМДА. Паркування, як і раніше, платне у будні з 8 ранку до 10 вечора. В решту часу і на вихідних паркування безкоштовне. За неоплачене паркування покладено штраф. Він не стягуватиметься під час повітряної тривоги. Варто зазначити, що про евакуатори у повідомленні КМДА немає жодного слова. Подивимося, як розвиватимуться події.

15:08 У Києві з'явилося квіткове панно у вигляді легендарної марки. На розв'язці біля станції метро "Лівобережна" створили велику клумбу за мотивами знаменитої марки з військовим, що вказує на напрямок ворожого корабля. "Якщо не встигли купити бажану марку, буде можливість зробити пам'ятне селфі", - кажуть у "Київзеленбуді".

13:23 На українських дорогах запрацювали камери автоматичної фіксації порушень ПДР.

13:03 За 80 днів повномасштабної війни у ​​Києві народилося 2106 малюків: 1102 хлопчики та 1004 дівчинки.

12:27 Київські поліцейські затримали організовану групу валютних шахраїв, яка завдала збитків на суму близько 250 000 $$ США. На рахунку зловмисників близько 10 епізодів злочинів.

12:22 Для використання підземних станцій метро як укриття у разі повітряної тривоги треба пройти через турнікети ручного контролю біля контролера.

11:20 Сьогодні в Києві почнеться продаж алкоголю в ресторанах - з 11:00 до 22:00. Алкоголь у супермаркетах, як і раніше, продаватимуть з 11:00 до 16:00.

11:09 Музеї заповідника "Софія Київська" знову приймають відвідувачів.

10:39 Через два тижні в Києві зникнуть проблеми з паливом. До кінця травня у Києві нормалізується ситуація з автомобільним пальним і його дефіцит залишиться у минулому, але пальним спочатку забезпечуватиметься критична інфраструктура.

10:02 Потужний вибух налякав минулої ночі багатьох мешканців Києва. Найбільше його чули на Оболоні. Зранку столичні рятувальники заспокоїли: з війною інцидент не пов'язаний. На вулиці Вербній загорілася вантажівка Renault, вогонь перекинувся на сусідній DAF. Співробітники ДСНС, що прибули на місце, оперативно загасили пожежу.

09:52 У Києві відновила роботу станція метро "Кловська". Інтервал руху поїздів скорочено. На всіх лініях інтервал складає 5-7 хвилин у години пік, 10-15 хвилин в інший час". Підземні станції продовжують цілодобово приймати людей як укриття. У разі повітряної тривоги рух на відкритих ділянках призупиняється.

06:00 Відсьогодні метро в Києві працюватиме з 6:00 до 22:00. Наземний громадський транспорт - з 6:00 до 22:30.

З неділі, 15 травня, в місті змінено час комендантської години: вона триватиме з 23:00 до 5:00.

02:52 Днями в Переяславському міськрайонному суді відбулися перші за час повномасштабної війни судові засідання у справі щодо вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова. Він загинув 31 травня 2019 року внаслідок стрілянини в Переяслав-Хмельницькому Київської області.

Захист колишнього поліцейського Івана Приходька, обвинуваченого у справі, просить звільнити чоловіка з-під варти та відправити на фронт захищати Україну.

01:05 Жителі Києва повідомляють про звуки вибухів. Тривоги не було.

Вас також можуть зацікавити новини: