5-річний Кирил Тлявов загинув 31 травня 2019 року внаслідок стрілянини в Переяслав-Хмельницькому Київської області / фото УНІАН

Захист колишнього поліцейського Івана Приходька, обвинуваченого у справі вбивства п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова, просить звільнити чоловіка з-під варти та відправити на фронт захищати Україну.

Відповідні клопотання адвокат нібито направив до Генеральної та обласної прокуратури, пише "Суспільне".

"Написали ми по 616 статті, і його обвинувачення під статтю підпадає, щоб його звільнили з-під варти. Звільняє суд, але ініціює прокуратора. Якщо таке рішення буде, то впродовж 24 годин Приходько повинен прийти до військкомату - і його відправляють кудись у Збройні сили України. Справу проти нього можуть призупинити, але виділити в окреме провадження", - розповів адвокат Приходька Віктор Чевгуз.

Захисник стверджує, що це не спрямоване на те, аби звільнити обвинуваченого від відповідальності. Водночас бабуся хлопчика, Олександра, виступає проти того, аби Приходька випустили з-під варти. На її думку, це призведе до затягування справи.

"Він аж кричить, так рветься їхати воювати. Верховна рада проголосувала ж за зміни, тепер він теж підпадає. Я не розумію, як можна випускати?! Вироку суду немає", - повідомила жінка.

При цьому, за словами прокурора Сергія Скамчука, клопотання щодо звільнення Приходька з-під варти до прокуратури не надходило, тому він відмовився коментувати це питання.

Загалом у Переяславському міськрайонному суді відбулися перші за час повномасштабної війни судові засідання у справі щодо вбивства Кирила Тлявова. Процес відбувся по відеозв'язку, обвинуваченим продовжили запобіжні заходи. При цьому в березні засідання перенесли, а запобіжні заходи до травня продовжували автоматично.

Фігуранти справи Володимир Петровець та Дмитро Кривошей перебуватимуть під заставою, а колишній поліцейський Іван Приходько залишиться в СІЗО.

У справі призначено повторну експертизу, яка має встановити точні обставини смерті 5-річного хлопчика. Наступне засідання призначено на 15 червня.

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: подробиці

Як повідомляв УНІАН, 31 травня 2019 року у Переяслав-Хмельницькому Київської області патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Внаслідок стрілянини загинув 5-річний хлопчик Кирил Тлявов, який перебував на дитячому майданчику біля будинку.

Патрульним оголосили про підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб.

Згодом ДБР оголосило про підозру третій особі. За даними слідства, цей чоловік перебував разом з уже раніше затриманими двома правоохоронцями й також здійснював постріли зі зброї. Зброю, з якої вбито дитину, не знайшли.

Прокуратура також повідомила про підозру на той час 16-річному сину Петровця, який став ще одним фігурантом справи.

23 грудня 2019 року ДБР направило справу до суду. Того дня тодішній директор ДБР Роман Труба заявив, що один з підозрюваних обвинувачується у вбивстві дитини через необережність. Усі четверо - в хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї.

31 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що справа про вбивство Тлявова найближчим часом почне наближатися до "фінальної стадії" судового розгляду.

Вас також можуть зацікавити новини: