Путінська держава загине, вважає політолог / фото REUTERS

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Вашингтон прагне забезпечити контрольований розпад РФ.

"Я думаю, що там ось на чаші терезів дві речі. Так, вони за перемогу зараз. Вони погодилися, вони за перемогу України. З іншого боку традиційна обережність Америки. Я наведу приклад - він допоможе зрозуміти безглуздість американської свідомості. 1991 рік. Там президент крутіший був, ніж Байден. Буш-старший - переможець у "холодній війні". Він приїхав до Києва, серпень дев'яносто першого року. Виступав не у Верховній Раді, бо не було тоді Верховної Ради, був "Верховний Совєт". Він закликав українців, ну мало не слізно, що ні в якому разі не наполягайте на своїй незалежності. Його освистали навіть комуністи. Це свідчить про повне нерозуміння американцями психології українців. У США є страх стрибка в невідомість", - сказав Піонтковський.

Він зазначив, що смерть Москви почалася не в 1991 році, а в 2022 році.

"Розпад ось цієї тисячолітньої, якщо хочете, імперії Чингісхана, і частиною якої була Московія, він відбувається не в дев'яносто першому, він відбувається зараз. У дев'яносто першому це був такий половинний розпад. Майдан почався, тому що набридла влада Москви і її вплив", - переконаний політолог.

Також Піонтковський додав, що США хочуть забезпечити "керований процес розпаду Росії". Причому керований не українцями, а американцями.

"Традиційна така ось школа політичної думки - все повинно бути керованим, обережним", - говорить експерт.

Вас також можуть зацікавити новини: