Війну Путіна в Україні на саміті ОДКБ підтримала тільки Білорусь / фото president.gov.by

Внаслідок повномасштабної війни проти України Росія вже вичерпала майже всі свої ресурси. Тому зараз у Кремлі намагаються активно шукати допомоги у союзників. Зокрема, Путін робить ставку на країни, які входять до Організації договору про колективну безпеку, серед яких -  Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Проте, як наголосив радник глави МВС Ростислав Смірнов в ефірі 24 каналу, зараз їхнє втягнення в війну Росії проти України – малоймовірне.

Смірнов нагадав про виступ президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Відео дня

"Ми бачили, що сказав Токаєв на економічному форумі в Санкт-Петербурзі. Це було дуже знаково, тому насправді такий варіант малоймовірний", – зазначив Смірнов.

Утім, за його словами, що ключовим питанням для союзників Росії буде не допомога військами, а передача військового озброєння, яка не завжди є офіційною.

"Така вірогідність невисока, але вона існує. Саме тому ми та увесь світ маємо за цим дуже пильно спостерігати", – заявив радник.

Якщо все ж певна країна наважиться передавати зброю Росії – цивілізовані країни можуть швидко відреагувати на це і запровадити жорсткі санкції стосовно неї.

"Ми не можемо допустити цього, тому повинні працювати превентивно. Зокрема, говорячи про можливі наслідки такої співпраці", – зауважив Смірнов.

Зазначимо, що наразі найбільшу підтримку Росія у війні проти України отримує від Білорусі. Саме з її території відбулося вторгнення військ РФ 24 лютого 2022 року, а зараз із використанням білоруських аеродромів триває активний ракетний обстріл території України.

Зокрема, у ніч на 25 червня по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Ракетні удари з території Білорусі – масштабна провокація РФ з метою подальшого втягнення Білорусі у війну проти України, вважає розвідка.

Як повідомляв УНІАН, Інституту ведення війни заявив, що малоймовірно, що диктатор Олександр Лукашенко вступить у війну проти України від імені РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: