При отриманні необхідного фінансування вчасно, компанія планує розпочати нові постачання дронів на початку 2024 року / фото ua.depositphotos.com

Американська компанія Fortem Technologies шукає фінансування на кілька мільйонів доларів для розширення виробництва своїх "ловців "Шахедів". Це дасть змогу збільшити поставки такого озброєння в Україну. Про це пише видання Defense One.

За словами генерального директора компанії Джона Грюна, при отриманні необхідного фінансування вчасно, компанія планує розпочати постачання нових дронів на початку 2024 року. Хоча точний обсяг поставок не уточнений, можна припускати, що це може бути додаткова партія дронів для України.

"Оскільки Україна шукає більше обладнання для боротьби з безпілотниками, принаймні один американський виробник готовий допомогти — і заробити — якщо він зможе знайти фінансування для відкриття другої виробничої лінії", - говориться в матеріалі.

Як сказав Грюн, якщо фінансування надійде вчасно, компанія зможе почати поставки безпілотників до початку 2024 року.

Безпілотники Fortem стріляють чергами, щоб заплутати ворожі дрони - підхід, який спрямований на мінімізацію шкоди прилеглій інфраструктурі. Продукт набув популярності після знищення іранських боєприпасів "Шахед-136", які Росія використовувала для атаки енергосистеми в Україні минулого року.

У січні український уряд профінансував закупівлю шести безпілотників DroneHunter F700 компанії Fortem і розгорнув їх біля електростанцій.

"Україна прогнозує, що нещодавнє зростання атак російських безпілотників триватиме до зими, частково завдяки спробам Москви виробляти Шахед-136 та інші ударні безпілотники великої дальності", - пише видання.

Дрони у війні України проти Росії - останні новини

Дрони українського виробництва змінюють тактику на полі бою. Залізні пташки з вибуховим сюрпризом для окупантів і дрони-мисливці з сітками для перехоплення шахедів. Розвідники прикордонного загону з неба вистежують ворожі цілі і скидають на голови окупантам гранати та боєприпаси на Бахмутському напрямку фронту.

Колишні відеооператори тепер роблять скиди на живу силу противника та техніку. Нині бійці освоюють пілотування на Вампірах – ударних пташках українського виробництва і активно застосовують FPV-дрони. А на кордоні з росіянами планують застосовувати БПЛА "DroneHunter", які перехоплюватимуть ворожі дрони.

Також УНІАН повідомляв, що речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат не виключає, що Україна зараз у кращій за Росію позиції в питанні дронів. Він нагадав про заяви українських підприємств оборонно-промислового комплексу та урядовців щодо нарощення обсягів виготовлення безпілотників власного виробництва.

"Це стосується дронів і морських, і повітряних. Безумовно, тут потрібно нарощувати ці системи", - сказав Ігнат і додав, що цими питаннями займаються також і волонтери.

Вас також можуть зацікавити новини: