Харування військових може покращитись / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Новостворена Агенція ресурсного забезпечення Міноборони України зосередиться на інклюзивності та врахуванні потреб різних груп військовослужбовців.

"Маємо враховувати, що у нас служать не тільки чоловіки, а й жінки. Що служать мусульмани, юдеї, які, ймовірно, дотримуються певних правил, релігійних канонів у частині харчування. Будемо націлені та те, аби усе це врахувати", - сказав очільник Агенції Арсен Жумаділов в інтерв'ю "Еспресо". 

Відповідаючи на пряме питання про халяльну та кошерну їжу, він заявив, що Агенція точно буде над цим працювати.

Відео дня

Сам Жумаділов нагадав, що під час військової служби часто був змушений їсти лише салат і хліб, оскільки інша їжа містила свинину.

Харчування українських військових

На початку 2023 року повідомлялось, що у Збройних силах України запроваджуватиметься гнучка, але уніфікована система меню за зразком НАТО.

Цього року стався скандал з закупівлею продуктів для військових. ЗМІ дізналися, що Міноборони підписало угоду на послуги організації харчування військових частин на 13,16 млрд грн з фірмою зі статутним капіталом у 1 тисячу гривень. На думку журналістів, це вказує на те, що для угоди створили "фірму-прокладку". Справу взялось розслідувати НАБУ.

На тлі скандалу звільнили заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова.

Пізніше журналісти проекту "Наші гроші" виявили, що для потреб Головного управління розвідки закуповують продукти за цінами в рази нижчими, ніж Міноборони.

Вас також можуть зацікавити новини: