Стало відомо, скільки російських літаків знищили під час вибухів на аеродромі в Саках / фото ЗСУ

Щонайменше сім російських літаків були знищені під час вибухів на аеродромі в Саках. Це може бути найбільшою втратою авіації РФ за один день.

Про це повідомляє CNN.

Імовірно, знищені бойові літаки - це бомбардувальники Су-24 і багатоцільові винищувачі Су-30. При цьому науковий співробітник азіатського інституту Гріффіта і колишній пілот ВПС Австралії Пітер Лейтон зазначив, що ще два бойових літака були пошкоджені.

Відео дня

На оприлюднених у соцмережах роликах видно дим, що піднімається з бази, перш ніж на ній сталися три потужні вибухи. На супутникових фотографіях також видно, що вибухи випалили рослини навколо авіабази.

Удар по аеродрому в Новофедорівці - що відомо 

Нагадаємо, 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі" Саки " в Новофедорівці. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

У Міноборони Росії заявили, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Повідомлялося, що в результаті вибухів знищено щонайменше 9 літаків, аеродром виведений з ладу.

Вас також можуть зацікавити новини: