Володимир Путін витер ноги об честь російського солдата, сказав Олексій Арестович / скріншот відео

Російських військових обдурили, президент РФ Володимир Путін витер ноги об честь російського офіцера.

З військових Росії зробили тих, від яких з жахом відвертається весь світ, розповів радник Офісу президента України Володимира Зеленського Олексій Арестович російській журналістці Юлії Латиніній.

Арестович зазначив, що російські військові не виправдаються "наказами і присягою, пускаючи ракети по мирних українських містах, вбиваючи українських дітей".

"...Путін витер ноги об честь російського офіцера, об честь російського солдата. Він вас зробив дурними, він вас розбестив, він зробив вас катами мирних людей і найприкріше те, що це зроблено, граючи на вашому почутті, природному почутті будь-якого чоловіка захистити свою батьківщину і навіть присвятити своє життя такій професії. Тому, коли ви йшли в армію, давали присягу, я думаю, вами керували найкращі почуття, ... - захистити своїх... На кого вас перетворили...?", - запитав він.

Радник ОПУ додав, що російських військових перетворили на покидьків.

"...Вас зробили покидьками, і тільки вам вирішувати, залишитеся ви ними, чи ні...", - сказав радник.

За словами Арестовича, він вірить, що частина офіцерів і солдатів зможуть схаменутися і згадають - давали присягу захистити Росію, а не зруйнувати її і зробити пугалом для всього світу.

Війна Путіна проти України - що потрібно знати

Росія заявила про проведення "спеціальної військової операції" нібито для "демілітаризації" і "денацифікації" України, а насправді рано вранці 24 лютого здійснила повномасштабне вторгнення, захоплювала українські території, руйнувала цивільні об'єкти і вбивала мирних людей.

На нашій землі, за відомостями ООН, вже загинули щонайменше 6 595 цивільних, а 10 189 - отримали поранення.

Низка країн світу і Парламентська асамблея Ради Європи визнали россійський режим терористичним. Крім того, Європарламент визнав російську владу спонсором тероризму

Учасникам збройної агресії проти України загрожує трибунал.

Вас також можуть зацікавити новини: