Супротивники на лівому березі Дніпра в Херсонській області споруджують неприступну лінію оборони / фото REUTERS

Російські окупанти на лівобережжі Херсонської області споруджують неприступну лінію оборони.

Найближчим часом форсування річки Дніпро не планується, поділився думкою військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов.

"Судячи з того, що Росія на лівому березі будує неприступну лінію оборони, то, я так розумію, що форсування Дніпра найближчим часом не передбачається...", - сказав він.

Експерт також відповів на питання, чому українські воїни не добивають угруповання окупаційних військ супротивника, які відступають.

"Значить так треба... ми ні під Харковом, ні під Києвом, ні на правому березі не розгромили основні боєздатні частини збройних сил Російської Федерації. І тепер вони можуть з'явитися на будь-якому оперативному напрямку, який є на сьогоднішній день на лінії фронту...", - заявив полковник.

Відступ Росії з правобережжя Херсонської області - найважливіші новини

Армія України наприкінці літа почала контрнаступальні дії, зокрема, в Херсонській області. Станом на кінець жовтня було деокуповано понад 80 населених пунктів.

9 листопада стало відомо, що глава російського Міноборони Сергій Шойгу наказав вивести окупаційні війська РФ на лівобережжя. На правому березі у супротивників були дуже серйозні проблеми з постачанням.

Наші воїни з 1 жовтня до 10 листопада в Херсонській області деокупували територія площею понад 1 тис. квадратних кілометрів. 11 листопада в Херсон, який був захоплений в перші дні повномасштабної війни, зайшли наші бійці.

Пізніше Олег Жданов сказав, що окупанти в паніці покидали правий берег Херсонської області, був хаос, тонули люди й техніка.

Вас також можуть зацікавити новини: