Криволап пояснив, як можна захистити Харків від російських атак / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Російські окупаційні вйська кожен день атакують Харків. По місту випускають ракети С-300, ударні дрони, керовані авіабомби та іншу зброю.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап в інтервʼю УНІАН розповів, як можна захистити Харків від постійних атак з боку РФ. Зокрема, він згадав про  комплекс "Праща Давида", який відповідає не тільки за знищення аеродинамічних цілей, а й перехоплення балістичних ракет. 

"Уявімо, що на Харків дають "Пращу Давида", дають F-16, дозволяють спокійно бити по території Росії, якщо здійснюються запуски в наш бік. Наприклад, якщо завдано удару С-300, то ми маємо право ракетою JASSM вдарити по пусковій установці, щоб не було бажання робити це наступного разу", – пояснив він.

За словами Криволапа, тоді Харків буде захищеним.

"Там не літатимуть літаки з КАБами, не літатимуть С-300. А з "Шахедами", я думаю, справлятися ми вже давно навчилися. Якщо адміністрація займеться цим питанням, я думаю, за дуже короткий час питання "Шахедів" буде для Харкова та області вирішено", – резюмував експерт.

Війна в Україні: ситуація на Харківщині

12 квітня російські окупанти атакували село Шестакове Чугуївського району Харківської області. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що постраждало четверо осіб – їх із множинними уламковими пораненнями, мінно-вибуховими травмами доправили до лікарні. 

Під час атаки 11 квітня росіяни завдали щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі міста Харків та області. Повідомлялося про перебої з електропостачанням. 

Вас також можуть зацікавити новини: