Українська сторона помстилася за загибель Іл-76 \ Фейсбук Артем Шевченко

Ліквідація одного з ватажків терористичного формування "ЛНР" Олега Анащенка в 2017 році була результатом операції українських спецслужб.

Читайте такожНа Донбасі за добу загинув один український військовий, ще двоє поранені

Про це у соцмережі написав спікер Міністерства внутрішніх справ (МВС) Артем Шевченко. Він зазначив, що, Анащенко був причетний до катастрофи літака Іл-76, яка сталася під тимчасово окупованим Луганськом. Тоді внаслідок атаки загинули 49 військових. "У той час це була найбільша одночасно втрата сил АТО в цій війні", - написав він.

Відео дня

За його словами, українська сторона помстилася за загибель 9 членів екіпажу і 40 десантників під луганським аеропортом. "4 лютого 2017 у Луганську в результаті операції українських спецслужб із залученням армійських спецназівців знищено керованим вибухом полковника терористичних НЗФ Олега Анащенка, начальника управління так званої «народної міліції ЛНР». Саме цей зрадник в червні 2014 командував усією ППО у луганських терористів і був безпосереднім організатором, на жаль, вдалого полювання на наш транспортник", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня річниця знищення Іл-76 на Донбасі. У Міністерстві оборони пройшла церемоніявшанування пам'яті українських захисників, які загинули в цей день в різні роки внаслідок російської збройної агресії на сході України.

Військово-транспортний літак Іл-76 14 червня 2014 року був збитий бойовиками з ПЗРК під Луганськом під час заходу на посадку. Тоді в аеропорту Луганська в оточенні були десантники 80 ДШБ. Іл-76 повинен був доставити боєприпаси, техніку і особовий склад. На борту літака знаходилося 9 членів екіпажу і 40 десантників. Всі вони загинули.