Росіяни використовують ЗРК С-300 не для оборони, а для обстрілу українських міст / фото ua.depositphotos.com

Зенітні ракетні комплекси С-300 зараз є одним з основних компонентів здійснення терористичних актів росіянами по всій лінії зіткнення. І з цього слід зробити певні висновки, а саме, що не вся російська оборонна зброя є такою.

Як нагадав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, ЗРК С-300 - комплекс протиповітряної оборони, тобто, належить до озброєння оборонного типу:

"Але тільки російські окупанти змогли примудритися оборонного типу озброєння переробити на наступальне, але ні щоб застосовувати у зоні бойових дій, а щоб обстрілювати ним мирні міста".

Відео дня

На думку Коваленка, у майбутньому комплекси С-300/С-400 і їхні різновиди повинні розглядатися як озброєння наступального характеру.

"Це важливий момент, адже у перспективі Україна повинна буде подбати про демілітаризовану зону біля свого кордону. У цій зоні повинні бути відсутні комплекси С-300/С-400, А країни, які здійснююватимуть закупівлі цих ЗРК, повинні розглядатися як покупці російського наступального озброєння, з усіма витікаючими наслідками для обох сторін", - підсумував експерт.

ЗРК С-300 - що відомо про ці системи ППО

С-300 - сімейство зенітно-ракетних комплексів, здатних вражати різні цілі на дальностях від декількох кілометрів до 75-200 кілометрів, в залежності від типу застосовуваних елементів сімейства С-300 і, зокрема, ракет-перехоплювачів.

Спочатку призначалися для оборони великих промислових і адміністративних об'єктів, військових баз і пунктів управління від ударів засобів повітряно-космічного нападу противника.

Система здатна вражати балістичні та аеродинамічні цілі. Стала першою багатоканальною зенітною ракетною системою, здатною супроводжувати кожним комплексом до шести цілей і наводити по них до дванадцяти ракет.