Ілюстрація \ REUTERS

Президент США Дональд Трамп повідомив, що американська влада передасть Італії медичні засоби на суму приблизно в $100 млн для боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19.

Читайте такожCNN: В Італії випускників-медиків одразу "кидають" на передову пандемії COVID-19

«Я тільки що розмовляв з прем'єр-міністром Італії. У нас є додаткові ресурси, додаткова продукція, якої ми не потребуємо. Ми відправимо їм в Італію, медичні приналежності приблизно на $100 млн», - сказав Донадьд Трамп, виступаючи перед журналістами в Рожевому саду Білого дому, передає kommersant.

Відео дня

Пізніше прес-служба Білого дому уточнила, що президент США провів телефонні переговори з прем'єром Італії Джузеппе Конте, в ході яких «підтвердив прихильність США співпраці з Італією» та іншими європейськими країнами з тим, щоб «покласти край поширенню вірусу і надати медичну допомогу всім, хто її потребує».

В Італії найвищий рівень смертності від коронавірусу. За останню добу там померло 812 осіб, максимум був досягнутий 27 березня - 969 летальних випадків за день. Всього загинуло 11,5 тис. осіб. При цьому в понеділок вперше було зафіксовано значне скорочення добового числа нових заражень - до 1,6 тис. випадків. За даними на 30 березня, в Італії більш як 100 тис. осіб інфіковані COVID-19. За цим показником попереду тільки США, де зафіксовано 164,5 тис. випадків зараження. Раніше президент Дональд Трамп пояснив такий відрив добре працюючою системою тестування.