Китайський паспорт / REUTERS

Повідомлення про це з'явилося на офіційному сайті Державного управління з радіо - і телемовлення КНР (State Administration of Radio, Film and Television, SARFT).

Заборона поширюється тільки на сайти, зареєстровані в Китаї. Для отримання можливості додавати на такі ресурси відео користувач повинен буде підтвердити свою особу, надавши адміністрації сайту копію паспорта.

Про це пише Lenta.ru.

Відео дня

Читайте такожОпубліковано закон про продаж SIM-карток за паспортом

Нові правила реєстрації, як пояснюють влади, запроваджено з метою не допустити поширення в Мережі «небезпечного для суспільства відеоконтенту», що містить сцени жорстокості або сексуального насильства. «Інтернет має бути цивілізованим і здоровим середовищем спілкування. Потрібен механізм, який допоміг би запобігти використанню інтернет-сайтів для популяризації заснованих на насильстві вульгарних творів мистецтва і порнографії», - йдеться в заяві SARFT.

Відеохостинги користуються в Китаї великою популярністю. За даними Reuters, сервісами завантаження відеоконтенту в країні користуються близько 428 мільйонів осіб. Оскільки найбільший у світі відеохостинг YouTube, заблокований на території Китаю, більшість користувачів припадає на його китайські аналоги, зареєстровані в КНР і підкоряються місцевим законам.

Схожі обмеження, які вимагають надання паспорта для отримання доступу до Мережі вже існують в Ірані. Іранські користувачі виходять в інтернет через комп'ютери в інтернет-кафе, зобов'язані спочатку показати посвідчення особи, а також заповнити спеціальну анкету, вказавши свою адресу і телефон. Ввести в соціальних мережах реєстрацію за паспортами також у 2013 році пропонували влада Ірландії. З ініціативою виступив один з депутатів місцевого парламенту. До прийняття обмежувальних заходів, проте, справа не дійшла.