Американські катери скоро прибудуть до України / фото REUTERS

Корабель з двома переобладнаними патрульними катерами класу Island, що раніше використовувалися береговою охороною США, призначеними для посилення ВМС України, в суботу перетнув протоку Дарданелли, прямуючи до Одеси.

Американський військовий корабель з двома патрульними катерами на борту вийшов з Балтімора 8 листопада. Українські моряки вже пройшли підготовку для роботи на американських судах в США. У 2019 році Україна вже отримала два подібних катери, повідомляє "Голос Америки".

Поставка катерів була здійснена в рамках реалізації пакету заходів безпеки для України, якій, починаючи з 2014 року, Сполучені Штати надали допомогу в сумі понад 2,5 млрд доларів, повідомило Посольство США в Києві.

Відео дня

Цього літа Держдепартамент США схвалив потенційний продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання на суму близько 600 млн доларів.

Читайте такожВеликобританія передасть ВМС України два протимінних кораблі: з ними вже "попрощалися" (фото)

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року до бойового складу ВМС ЗСУ увійшли перші два патрульних катери класу Island, які отримали назви "Старобільськ" та "Слов'янськ". Ці катери вже успішно виконують завдання в басейні Чорного моря.

У складі Військово-Морських сил Збройних сил України до кінця поточного року буде сформовано дивізіон з п'яти швидкохідних патрульних катерів типу Island, переданих Україні в рамках двостороннього співробітництва з США.