Велика історія про те, як сміливий російський майор Вихор ціною власного життя, обірваного на останніх хвилинах фільму рукою підступного біндерівця, врятував Краків від підриву фашистськими бомбістами, сьогодні отримує несподіване продовження. Цього разу в ролі майора виступає Батько всіх білорусів Олександр Лукашенко, який зумів в останню хвилину відвести біду від буржуазного Вільнюса, викликавши вогонь прямо на себе.

Лукашенко не тільки врятував світ, але і розворушив ціле шпигунське кубло

Страшно навіть уявити, що було б, якби смертоносний літак «Ryanair» благополучно сів у Вільнюсі, - швидше за все, нічого, і від цього ще страшніше. Подробиці цієї жахливої трагедії починають спливати тільки зараз. Мирно посадивши бомбардувальник сполученням "Афіни-Вільнюс" в Мінську, Лукашенко не тільки врятував світ, але і розворушив ціле шпигунське кубло, міцно наступивши на горло фашистам із усіх куточків планети.

Відео дня

А почалося все з невинного, на перший погляд, листа, який надіслав Олександру Григоровичу шановний ХАМАС. "Слухай сюди, вусата сабака, - писав ХАМАС, - ми, солдати ХАМАС, туребуем ат тибя, як самого вуличного гаспадіна Європейського Союзу, нимедленно пірікратіть паддержку каварний Ізраїль і паувелеть іншим, щоб теж не паддержіували каварний Ізраїль. Якщо ти не пирикратиш паддержку каварний Ізраїль, ми узарвем Вільнюс бомба, каторый ми залажили в літак 4978, на катором па дивному соупадению летить агент іноземних розвідок Протасевич, і нехай Тібе потім буде поділом! З пуриветом, твій ХАМАС» (опубліковано мовою оригіналу).

Олександр Григорович прекрасно розумів, що ніхто в Європі не оцінить його благородства, але вчинити інакше він просто не міг

Лукашенко відразу зрозумів, що припиняти підтримку підступного Ізраїлю пізно, літак вже в дорозі, льотчики в долі, пасажири обдурені біснуватими ідеями західного світу, пора піднімати винищувач, інакше Вільнюс не жилець, і якщо вже вибирати, в яке місто тягнути бомбу, то нехай це краще буде Мінськ, бо сам гинь, а товариша виручай, нехай навіть він нам ніякий і не товариш. Так, Олександр Григорович прекрасно розумів, що ніхто в Європі не оцінить його благородства, але вчинити інакше він просто не міг, про це говорять всі роки його славного президентства.

Мало хто знає, як потворно поводили себе пасажири рейсу 4978, коли повз них випадково пролітав білоруський Міг-29, - тикали в ілюмінатори факи і голі дупи, вмикали лампочки на своїх шахідських поясах, кричали «Аллах акбар», бавилися сірниками, носили бомбу по салону, хтось навіть відстрілювався, але льотчики «Ryanair» вже й самі подумали: «А чому б нам не сісти в Мінську? Хоч світ подивимося». Згодом пасажири теж залишилися задоволені безкоштовною екскурсією, зокрема, багато хто ще з повітря відзначили, які в Білорусі хороші дороги. Не дивно, що, крім агента іноземних розвідок Протасевича, який прийняв люб'язну пропозицію КДБ пройти в комфортабельні умови проживання, ще три людини з даного рейсу, вражені великодушністю і самопожертвою Олександра Лукашенка і високим рівнем життя в Мінську, вибрали свободу і вирішили залишитися в Білорусі назавжди, якщо вже випав такий щасливий випадок.

ХАМАС заявив, що ніколи в житті не назвав би Лукашенка вусатим собакою

Чи варто дивуватися тому, як болісно Захід сприйняв новий світовий тріумф вусатого лідера? Звичайно ж, ні. Особливо обурюється, як і слід було очікувати, врятований Вільнюс, адже він сам готував цю операцію під прикриттям інорозвідок світової фашистської осі зла! Це стало остаточно зрозуміло після того, як сильно здивований своїм новим подвигом ХАМАС заявив, що ніколи в житті не назвав би Лукашенка вусатим собакою, тому що навіть не знає, хто це взагалі такий, і вже тим більше чи вусатий. Таким чином стало зрозуміло, що Ізраїль, якого хлібом не годуй - дай скомпрометувати ХАМАС, тут теж якось при справах, не кажучи вже, звичайно, про Америку. "Важко уявити, щоб акції подібного масштабу організовувалися без відома американських спецслужб, - процитували на наступний день російські ЗМІ главу МЗС РФ Лаврова. - Західники опустилися до того, що залякують білоруських держслужбовців і співробітників правоохоронних органів міжнародним судовим переслідуванням. Можна припустити, що "доброзичливці" Білорусі на цьому не зупиняться. Росія, зрозуміло, не залишить Білорусь в біді». Ще б пак. У свою чергу, російський експерт Баширов нагадує, що агент буржуазних інорозвідок Протасевич "служив в одному з нацистських батальйонів України в Донбасі... Таким чином, ситуація із затриманим у Мінську отримує і український трек".

Ось воно що! З цього, як то кажуть, і потрібно було починати.

А спасителя Вільнюса Олександра Лукашенка відтоді друзі шанобливо кличуть не інакше як "наш Майор Вихор". Чому тільки майор, а не, припустимо, генерал, що було б логічніше? Очевидно, тому, що Володимир Володимирович Путін, накази якого Олександр Григорович зараз так добре виконує, начебто як полковник. А всі великі вожді сучасності зобов'язані дотримуватися субординації.

Василь Рибніков