Опозиціонерка розповіла про настрої в Білорусі / фото REUTERS

Як старшого брата Росію в Білорусі сприймає тільки чинний президент Олександр Лукашенко і невеликий відсоток населення.

Читайте такожСанкції ЄС проти Білорусі заблокували

Про це розповіла білоруська співачка й опозиціонерка Анастасія Шпаковська, також відома як Naka, в ефірі телеканалу "Україна 24". Вона зазначила, що Лукашенко влаштував геноцид свого народу, і пояснила, чому поїхала з країни.

Відео дня

"Як старшого брата Росію в Білорусі сприймає тільки сам Лукашенко і якийсь невеликий відсоток населення. Я бачила цих людей і знаю, що їх дуже мало. Решта категорично проти інтеграції з Росією, вони за незалежну демократичну Білорусь, використовують всі свої мирні ресурси для досягнення свободи", - заявила Шпаковська.

Опозиціонерка прокоментувала перформанс у Білорусі, де брали участь напівголі активістки, обмазані червоною фарбою з плакатом "Влада нас вбиває".

Перформанс у Білорусі проти режиму Лукашенка / фото ukraina24.segodnya.ua

Як пояснила співачка, перформанс за її участю був присвячений "геноциду білоруського народу диктатором Лукашенком, всім тим тортурам, зґвалтуванням, побиттю, мордуванням, яким піддавалися білоруси, які досі продовжують перебувати під пресингом".

"Важливо відзначити, що жодної кримінальної справи за фактом насильства і знущань не було порушено. А мирні люди перебувають у в'язниці за вигаданими свідченнями людей у балаклавах. Ми навіть не знаємо, хто ці люди. Раніше була зроблена купа всяких яскравих акцій, був пресинг, і я змушена була виїхати", - розповіла вона.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів