Навального викликали у справі "Ів Роше" / фото instagram.com/navalny

Федеральна служба виконання покарань РФ пригрозила звернутися до суду для заміни російському опозиціонеру Олексію Навальному умовного терміну у справі "Ів Роше" на реальний.

Про це повідомили адвокат Вадим Кобзєв і прес-служба ФСВП.

Адвокату надіслали СМС-повідомлення з вимогою, щоб Навальний прийшов у відомство о 9:00 29 грудня. Там вважають, що він нібито ухиляється від контролю кримінально-виконавчої інспекції. І якщо це підтвердиться, ФСВП може подати до суду клопотання про заміну умовного терміну на реальний.

Відео дня

Читайте такожКомісія ПАРЄ готує в січні засідання у справі про отруєння Навального

Навальний у своєму Instagram нагадав, що його викликали «буквально в день випробувального терміну у "справі «Ів Роше»".

"Нагадую, що я цю справу виграв у путінської влади в ЄСПЛ. Суд постановив, що навіть предмета злочину немає, тобто справа повністю сфабрикована. Мені навіть Мін'юст РФ компенсацію виплатив, але ФСВП продовжує вважати мене умовно засудженим", - прокоментував опозиціонер.

Навальний додав, що ФСВП прочитала статтю в Lancet, але «не помітила» заголовок: «отруєння хімічною зброєю "Новачок"». "Якщо статтю в "Ланцеті" визнають на державному рівні, то де, вибачте, кримінальна справа за фактом отруєння?"- запитав він.

Справа "Ів Роше" проти Навального: що відомо

  • Справу "Ів Роше" проти Олексія Навального і його брата Олега було розпочато Слідчим комітетом РФ за заявою генерального директора компанії "Ів Роше Схід" (російської філії Yves Rocher) у 2012 році.
  • 30 грудня 2014 року Замоскворецький суд Москви виніс обвинувальний вирок: Олексій Навальний був засуджений до 3,5 років умовно, а Олег Навальний - до 3,5 років колонії загального режиму.
  • 17 жовтня 2017 року ЄСПЛ постановив, що вирок був необґрунтованим.