У США продовжуються масштабні протести / Скріншот з відео

У Сіетлі поліція затримала понад 40 протестувальників в ході масових заворушень. У зіткненнях з натовпом постраждав 21 офіцер поліції.

Читайте такожТрамп пригрозив 10 роками в язниці за знесіння пам"ятників

Як повідомляє канал K5, в суботу кілька тисяч людей зібралися, щоб провести на Капіталійському Пагорбі марш проти поліцейського насильства і проявити солідарність з протестувальниками в Портленді. Протест був мирним, поки група людей не досягла будівлі молодіжного центру. Учасники протесту прорвалися на будівельний майданчик центру і підпалили мобільні трейлери та інше обладнання, почали бити скло в машинах.

Група попрямувала в напрямку поліцейської дільниці, розбиваючи вітрини магазинів. Дехто використовував балончики з фарбою, щоб вивести з ладу камери спостереження. Принаймні одна особа кинула вибуховий пристрій у стіну поліцейської дільниці.

Поліція оголосила протест масовим заворушенням після того, як поліцейському майну завдали шкоди, і перейшла до фізичних заходів з розгону натовпу. Протестувальники кидали в правоохоронців каміння, пляшки та феєрверки. Всього було затримано 45 осіб.

Раніше учасники протестів проти расової несправедливості і поліцейського насильства в американському місті Портленді осквернили, а потім повалили пам'ятник першому президенту і одному із засновників США Джорджу Вашингтону.