У зоні карабаського конфлікту постраждали журналісти / Ілюстрація REUTERS

За інформацією вірменської сторони, 2 журналіста французького видання Le Monde постраждали під обстрілом в Нагірному Карабасі, їх госпіталізували.

Читайте такожАзербайджан закриває школи через війну в Нагірному Карабасі

Про це у Facebook повідомив голова "Центру громадських зв'язків та інформації" апарату прем'єр-міністра Вірменії Ованес Мовсісян.

Відео дня

«2 журналіста французького видання Le Monde постраждали від бомбардування Азербайджанських Збройних сил. Їх везуть в міську лікарню", - написав він.

Мовсіян стверджує, що ВС Азербайджану також цілилися в автомобіль, який перевозив журналістів міжнародного новинного агентства Agence France-Presse (AFP), що висвітлюють ситуацію в Арцасі.

За інформацією «Новости-Армения", під обстрілами також постраждали співробітники низки вірменських ЗМІ.

Під обстріл в Нагірному Карабасі потрапив заступник головного редактора російського каналу "Дождь" Дмитро Єловський, але він не постраждав.

Своєю чергою, азербайджанська сторона підкреслює, що її війська завдають ударів лише по військових об'єктах, а також звинувачує Вірменію та Арцах у брехні.

Конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. Азербайджан ввів воєнний стан з 28 вересня.
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які обчислюються сотнями вбитих і десятками одиниць знищеної бойової техніки. 
  • Рада Безпеки ООН закликала Вірменію та Азербайджан негайно припинити бойові дії. Проте сторони відмовляються від мирних переговорів. Бойові дії тривають.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.