Анна Турчинова / Фото УНИАН

Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко у Facebook.

"Затримання поліцією у порядку ст.208 КПК нападника на Ганну Турчинову, дружину секретаря РНБОУ. Порушено кримінальне провадження за ч.15 ст.115 "Замах на умисне вбивство". У підозрюваного знайдено комплект холодної зброї. Тривають слідчі дії", - написав він.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, сьогодні на дружину Турчинова скоєно збройний напад.

Відео дня

"Сьогодні на дружину Турчинова було скоєно збройний напад... Зловмисник напав на Аню Турчинову прямо в інституті, де вона працює. Напав із ножем, кричав: ви у мене, с..., відповісте", - написав міністр у Facebook.

Читайте такожПорошенко наказав Турчинову організувати роботу ставки Верховного головнокомандувача

"Відповіли. Знешкодили та затримали. Національна поліція спрацювала оперативно. Зараз ведеться слідство, терорист допитується", - зазначив міністр.

За словами Авакова, нападник - житель Донецької області, "приїхав цілеспрямовано з окупованої території для нападу на сім'ю Турчинова".

"У затриманого терориста вилучили комплект холодної зброї. На допиті він поводився зухвало, погрожуючи Турчинову і керівництву держави, кричав, що його справу доведуть до кінця інші. Але не доведуть! З нами правда! Турчинову і сім'ї - витримки і терпіння. Тримайтеся - ми поруч!" - наголосив глава МВС.