
Яєчня по-іспанськи не дуже популярна в нашій країні, оскільки зазвичай всі притримуються звичайного способу смаження яєць.
Авторка книги "Середземноморська кухня на кожен день" Шила Пракаш запевняє, що ви вже ніколи не будете смажити яйця по-іншому, якщо спробуєте іспанський рецепт. Секрети яєчні вона розкрила в колонці для cubbyathome.
Так, в цьому репецті використовують не соняшникову олію чи вершкове масло, а велику кількість оливкової олії - фактично яйця в процесі смаження паніруються у ній. У фіналі кухар отримує смажені яйця з дуже хрусткими, мереживними краями і жовтком, який тане в роті.
Налийте оливкову олію у невелику сковорідку та нагрійте її на середньому вогні, поки вона не стане дуже гарячою, однак не димною. Потім розбийте яйце у невелику ємність та покладіть його у сковорідку. Зменшіть вогонь до середнього та поливайте яйце олією, поки воно готується.
Вийміть яйце шумівкою, коли білок підніметься та стане хрустким і золотисто-коричневим по краях, а жовток все ще буде тремтіти. Потім додайте дрібку солі та чорного перцю.
Інші цікаві рецепти яєчні:
Раніше відомий британський кухар Джеймі Олівер поділився секретами традиційної запеченої яєчні, яка забере у вас не більше 10 хвилин.
А Microwave Master Chef розповідав, як приготувати смачну яєчню без смаження на плиті.