Португалець випадково натрапив в Азії на "село пенісів" / колаж УНІАН, фото скріншот з відео Independent

Завзятий мандрівник 25-річний португалець Даніель Пінто під час чергової подорожі країнами західної Азії випадково "відкрив" у Бутані (невелика країна поряд з Бангладеш) "село пенісів".

Чоловік встиг побувати у більш ніж у 121 країні світу, але такої дивини ще не бачив, зазначає у своєму сюжеті Independent. Поселення, переповнене фалічними символами усіх форм та розмірів, має назву Сопсокха. Воно знаходиться західніше від центру країни, оточене характерними для цієї місцевості рисовими полями. 

Попри те, що село немає прямого виходу до моря або інших туристичних цікавинок, його пікантні орнаменти, статуї, зображення та предмети, усі виконані на відповідну фалічну тематику, більш ніж приваблюють іноземців. 

Туристів приваблює до Сопсокхи місцевий храм Чімі Лхакханга. Його також називають його "храмом родючості". 

"Багато людей здійснюють паломництво до храму, жінкам, які намагаються завагітніти, дають дерев’яний фалос і наказують тричі обвести ним навколо храму, а деякі люди в Бутані мають у своїх домівках священні фалічні символи, щоб стимулювати родючість", - пише видання. 

Сам храм переповнений історіями успіху про те, як тій чи іншій парі вдалося вдало завагітніти після молитв та відвідин Чімі Лхакханга.

"У храмі ви знайдете фотографії з історіями успіху пар, які намагалися завагітніти, а потім поїхали в село і невдовзі це зробили", - розповів Пінто.

За словами мандрівника, він також простояв в храмі кілька годин. "Цього достатньо. Погуляв, побачив храм і пообідав", - пригадав він. 

Пінто розповів, що село також приваблює туристів великим асортиментом сувенірів – їх продають паломникам на згадку про подорож. В асортименті: ляльки у формі пеніса будь-якої форми, розміру та кольору, також доступні футболки, плакати та інші вироби - буквально все, що тільки можна придумати, у формі пеніса, заявив Пінто.

Водночас він додав, що на території Бутану існують доволі суворі правила для туристів. Зокрема, Даніель весь час був змушений подорожувати у супроводі місцевого представника влади. 

Зазначається, що Бутан - одна з найдорожчих держав за рівнем туристичного податку. З туристів стягують плату до фонд сталого розвитку (SDF) на рівні 200 доларів США за ніч. Такі шалені ціни у Бутані встановили у 2022 році після пандемії коронавірусу, коли країна знову відкрила свої кордони для іноземців. До цього сума податку була на рівні 65 доларів США за добу. 

Цього року влада обіцяла, що знизить рівень податку для іноземців, які планують залишитися у Бутані довше ніж на 4 ночі, але цього поки не сталося.

Туристи більше не зацікавлені їхати до Китаю

Зазначимо, на тлі загострення геополітичних відносин між Заходом та Китаєм багато іноземців почали ігнорувати Китай, як потенційно цікаву туристичну країну. 

За даними The Wall Street Journal, така тенденція особливо помітна у великих містах КНР, наприклад, в Пекіні або Шанхаї. На початку 2023 року кількість туристів становила менше чверті показника 2019 року. Якщо тоді у першому півріччі Китай відвідало 3,7 мільйона іноземців, то у 2023 році - до країни "великого сонця" приїхало лише 52 тисячі осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: