Ні для кого не секрет, що з початком повномасштабної війни, та й напередодні, українці пустили в хід свою перевірену часом зброю – гумор. Якби не вона, в Україні не вистачило б психотерапевтів для роботи з травмованими жахливими подіями в країні.

Тож, почувши 21 вересня погрозу бункерного діда Путіна про ймовірність застосування ядерної зброї, наша нація вмить розчохлила найвлучнішу зброю – гумор. І запустила в інтернет-просторі жарти про те, як можна провести останні миті життя. Й найдотепнішою стала ідея зібратися в Києві на горі Щекавиця та влаштувати там оргію!

Тепер все пояснимо: уявляєте, нам погрожує ботоксний фюрер знищенням, а ми наостанок вирішуємо відірватися, як ніколи до цього. Зі звичайного жарту ця "солодка" пропозиція розрослася до справжньої групи в Телеграм під назвою "Оргія на Щекавиці як їб*не", де її учасники не стримують себе й спілкуються на відверті теми, змагаючись у майстерності мемограмства.

Відео дня

Так, все почалося зі звичайного твіта Наталії Піскової, яка розповіла читачам про Телеграм-канал: "Не буду вам розказувати довгу історію про те, як я про це дізналась, але в Києві існує спільнота з чатом в тг, які планують в разі ядерного вибуху зібратись на Щекавиці і влаштувати оргію. Такшо майте на увазі, вдруг у когось з вас це нездійснена сексуальна фантазія".

Вмить цей твіт став популярним у різноманітних соцмережах, інтернет-користувачів вже неможливо було зупинити, меми на тему Щекавиці розросталися з такою швидкістю, що позаздрив би сам Усейн Болт.

Жарти на тему Щекавиці вийшли на загальнонаціональний рівень

Найбільш розкуті користувачі соцмереж пропонують зібратися незалежно від того, застосує Путін ядерку чи ні – мовляв, життя одне, тож чи варто стримувати себе у потаємних фантазіях? Дехто пропонує провести спочатку генеральну репетицію.

Жарти на тему Щекавиці вийшли на загальнонаціональний рівень. Не вірите? Так, "Сільпо" запрошує у маркет неподалік, стверджуючи, що кас цілих 16 штук, вистачить усім. "Київстар" обіцяє стабільний мобільний інтернет (що ж, трансляція феєричного дійства забезпечена).  Деякі медіа вже навіть публікують добірку пісень для сексу на випадок оргії. А популярний серед молоді гурт LATEXFAUNА жартує, що саме він – хедлайнер Щекавиці. А відомий кулінар Євген Клопотенко вже склав меню для тих, хто зголодніє під час оргії.

Ходять чутки, що судячи з обговорень оргії на Щекавиці, власне сексу там і не буде: на горі організують кулінарні майстер-класи від Клопотенка, різноманітні лекції, кейтеринг від "Сільпо". А саме слово "оргія" в цьому випадку буцімто означає "організована подія".

Тож про що свідчать такі жарти у розпал путінських ядерних погроз:

1. Що б не сталося, наша нація тримається. Оговтавшись від Бучі, Ірпеня, "Азовсталі", Ізюма, ми жартуємо на таку складну тему – застосування проти України ядерної зброї. Ба більше, деякі українці вже діляться планами, що робитимуть після ядерного вибуху. Хіба зламаєш таку націю?

2. Ми – консолідовані, як ніколи. Путін думав, що, залякавши нас, він посіє хаос серед українців. Ні! Й ця історія зі Щекавицею – один нехай з примітивних, але яскравих прикладів. Ми вмить об’єдналися, сміючись з погроз агресора. Створено групу в Телеграм-каналі, яка допомагає знайти однодумців, нехай з гумору, та все ж. Її учасники об’єднані насамперед однією метою: хай хоч на кілька хвилин відволіктися від страшної буденності й поринути в інший світ – для когось – еротичних фантазій, для інших – гострого гумору. А для відомих компаній СММ-приколи – ще один спосіб залучити нових клієнтів.

Деякі українці вже діляться планами, що робитимуть після ядерного вибуху. Хіба зламаєш таку націю?

3. Буде чи ні – ось у чому питання! Жити в очікуванні чогось приємного, нового, хай фрікового – це вже мати хай дрібну, але ціль у житті. Ми тут не говоримо про те, що хтось очікує на ядерний удар. Ні, зустріч можна організувати на Щекавиці й без нього. А буде там оргія чи ні – то вже другорядне запитання. Сама подія – це вже привід для зустрічі офлайн для людей, які бажають спілкування (й не лише).

Тут не можемо не згадати жартівливу подію у США в 2019-му році, коли близько 75 людей прийшли до входу в секретну "Зону 51" в Неваді. Напередодні у Facebook організували групу охочих взяти участь у "штурмі Зони 51" - американської військової бази, яка десятки років була одним із найбільш охоронюваних секретів на планеті. Адепти уфологічних теорій вірять, що на базі ховають інопланетні кораблі і клонують прибульців. Як бачите, серед мільйона учасників групи у Fb все ж знайшлися ті, хто наважився прийти.

4. Війна мемів триватиме упродовж усієї повномасштабної війни українців проти справжнього зла – Росії. Й хай це буде черговий фейл Путіна на публіці, його погрози, нісенітниці Медведєва чи прес-алкаше МЗС РФ Захарової – ми не припинимо жартувати, доки існуватимемо. Наш гумор – наша зброя!

Ольга Робейко