Співчутливі люди зазвичай відчувають менше проблем зі сном / фото ua.depositphotos.com

Вчені назвали рису характеру, яка сприяє міцному сну. Як пише PsyPost, дослідження, проведене у Фінляндії та опубліковане в журналі Brain and Behavior, показало, що люди з вираженим співчуттям, як правило, мають менше проблем зі сном.

Для свого дослідження вчені використовували дані дослідження молодих фінів, розпочатого в 1980 році в Фінляндії. Це дослідження, яке тривало 37 років, включало періодичний збір даних. Аналіз команди був зосереджений на учасниках, які пройшли оцінку співчуття у 2001 та 2012 роках, а їх режим сну оцінювався у 2001, 2007 та 2012 роках

"Результати показали, що люди з підвищеним рівнем співчуття зазвичай менше відчували дефіцит сну і мали менше порушень сну", - йдеться в статті.

Відео дня

Співчуття не було пов'язане з тривалістю сну (тобто ймовірністю короткого або тривалого сну). Високе співчуття також передбачало менше проблем зі сном протягом 11 років спостереження.

У той же час, відзначається, що вплив співчуття на більшість показників сну зникло після контролю депресивних симптомів. Це вказує на те, що співчуття може нейтралізувати проблеми зі сном, зменшуючи симптоми депресії.

Водночас, уточнюється, що всі оцінки ґрунтувалися на самозвітах, що робило їх суб'єктивними. Крім того, дослідження не враховувало короткочасний вплив співчуття на проблеми зі сном.

Раніше доктор розкрив метод, який гарантує хороший сон. Він включає припинення вживання кофеїну приблизно за 10 годин до сну, не вживання великої їжі або алкоголю за три години до сну, "розслаблення мозку" за дві години перед сном і не використання гаджетів за годину до сну.

Вас також можуть зацікавити новини: