
Індичі яйця цілком придатні до вживання, однак вони нам не доступні, бо не потрапляють на ринок. Причина у тому, що вони просто не рентабельні, пише IFLScience.
Видання розповіло, що в дикій природі індичка будує гніздо на землі в захищеному місці у лісі. Вона відкладає яйця протягом двотижневого періоду, виробляючи одне яйце кожні 24-32 години. Зазвичай це призводить до появи кладки з 9-13 яєць. Для дикої індички цього більш ніж достатньо, але для фермерів, що спеціалізуються на виробництві яйцях, цього дуже мало.
У США діє близько 2500 індичих ферм, і, здавалося б, це має означати, що вони несуть багато яєць. Однак індичі яйця неможливо побачити на ринку з тієї простої причини, що вони нерентабельні.
Якщо курка здатна нести яйце майже щодня, то індичка - раз на 32 години, і цей показник фермери вважають дуже низьким для промислового виробництва яєць. До того ж, наголошується, індичці потрібно сім місяців, щоб досягти віку яйценосності, тоді як курці - лише п’ять.
Індички також набагато більші за курей, тому їх утримання вимагає більше простору та корму, а це збільшує витрати. Таким чином, для фермерів, які прагнуть отримати прибуток від яєць, індички є невигідною альтернативою.
Тим часом, зазначається, індичі яйця абсолютно придатні до споживання. Фермери підтверджують, що на смак вони дуже схожі на курячі, лише дещо більші, мають товстішу шкарлупу та щільнішу мембрану.
Раніше УНІАН писав, чи корисно їсти яйця щодня. Експертка з харчування Келліенн Петруччі розповіла про всі фактори, які слід враховувати, перш ніж їсти яйце на сніданок.
У яйцях величезна кількість поживних речовин. Кожне яйце містить шість грамів повноцінного білка, але, крім макронутрієнтів, у них є кілька важливих сполук. Особливо цінна поживна речовина - холін, який допомагає будувати міцні, пружні клітинні мембрани, а також відіграє важливу роль у метилюванні - процесі увімкнення і вимкнення генів. Яйця також є хорошими джерелами рибофлавіну, заліза, цинку, фолату, фосфору, а також вітамінів A, D, B6 і B12.
Крім того, як з'ясувалося, яйця не мають суттєвого впливу на рівень холестерину. Останні дослідження показали, що більша частина холестерину в організмі виробляється печінкою з харчових насичених і трансжирів, а не з холестерину, що міститься в їжі. А в кожному яйці міститься всього 1,5 грама насичених жирів, і цього навряд чи достатньо, щоб бити на сполох.
Однак якщо ви поєднуєте яйця з м'ясними стравами на сніданок, що містять натрій і насичені жири, такими як бекон і ковбаса, можуть виникнути ризики для здоров'я.