Є кілька ознак, за якими можна визначити фальшивого друга / фото ua.depositphotos.com

Не кожна людина має сміливість відверто зізнаватися у своїх симпатіях та антипатіях. Часом це приводить до дивних ситуацій, коли той, кого ви вважаєте своїм другом чи товаришем, насправді таємно вас ненавидить.

Однак за деякими ледь помітними ознаками ви можете отримати розуміння про справжнє ставлення людини до вас. Видання Hackspirit наводить 6 підказок, як визначити таємного недоброзичливця у своєму оточенні.

1) Ви завжди є ініціатором спілкування 

Відео дня

Чи є у вас один "друг", який ніколи не звертається до вас першим? Ви завжди першим пропонуєте провести разом час і ніколи не отримуєте подібних пропозицій від нього. До того ж він завжди чимось зайнятий і часто відмовляється від ваших пропозицій, посилаючись на сумнівні виправдання.

Єдина причина, чому він може сам вам зателефонувати – йому потрібна якась ваша допомога. Наприклад, позичити гроші.

2) Емоційна віддаленість

Цю ознаку добре видно в типовій ситуації, коли ви вирішили провести час великою компанією, і першими в обумовлене місце прибули ви і той самий проблемний "друг". Звичайно, він привітається, але без особливого ентузіазму. Розмова з ним не клеїться, а його мова тіла натякає, що йому не хочеться мати з вами справу. 

3) Він надто ввічливий з вами

Хороші манери важливі. Але чи існує така річ, як бути надто ввічливим? Дослідження показують, що коли хтось надмірно використовує ввічливість, це може бути нещирою поведінкою. Особливо, якщо ваші розмови ніколи не виходять за межі поверхневих тем. 

Правда в тому, що людина, яка вас не любить, намагається компенсувати своє негативне ставлення до вас фальшивою ввічливістю, аби ви не здогадалися про справжнє ставлення до вас.

4) Він робить пасивно-агресивні зауваження

Компліменти, що більше схожі на погано завуальовані образи – типова поведінка прихованого недоброзичливця. Але на відміну від поверхневої ввічливості із попереднього пункту, ці нещирі лестощі не є спробою приховати справжні почуття. В даному випадку йдеться швидше про мікро-агресію та презирство, що часом переходять у витончене психологічне знущання з вас. 

5) Він "жартує" про ваші недоліки

Таємні недоброзичливці часто вдаються до нібито "дружніх жартів", у яких вони відверто називають ваші недоліки та слабкі місця. І це ніколи не нагадує дружню пораду про те, у чому вам варто стати кращим. Навпаки, це більше схоже на висміювання та навмисний удар по болючому місцю.

6) Ви постійно сперечаєтесь

Дискусії та обмін протилежними думками – це нормально для будь яких стосунків, навіть найтепліших. Але якщо ви з "другом" не можете дійти спільної думки у жодному питанні та не в змозі ні про що домовитися, то з цього постає питання, а на чому взагалі тримається ваша дружба? І чи є вона насправді?

Інші цікаві матеріали з психологічними порадами

Як писав УНІАН, аби привабити щиро милого, доброго чоловіка, а не егоїстичного, маніпулятивного нахабу, жінка має позбутися певних звичок та моделей поведінки. Адже деякі помилки магічним чином відштовхують хороших чоловіків та чомусь приваблюють негідників.

Також ми розповідали про 5 звичок, які зруйнують ваше щастя. За словами експертів, щасливі ті люди, хто позбувся негативу, а не ті, хто відчайдушно створюють собі позитив.

Вас також можуть зацікавити новини: