Ілюстрація / REUTERS

Право експорту продукції тваринного походження, призначеної для вживання людиною, на ринки Європейського Союзу до 2019 року мають 138 українських підприємств-виробників агропродукції проти 126 підприємств у 2018 році.

Читайте такожУкраїна з початку року збільшила експорт свинини та м'яса птиці

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства у коментарі УНІАН.

Відео дня

"Станом на 30.08.2019 право експорту харчових продуктів тваринного походження в Європейський Союз мають 138 українських підприємств", - сказано в повідомленні.

За інформацією відомства, право експорту до країн ЄС мають, зокрема, 4 українських виробники м'яса птиці та 1 виробник продуктів з м'яса птиці; 2 виробники молокопродукції; 27 виробників рибної продукції; 4 виробники яєць і яєчної продукції; 72 виробники меду; 6 виробників равликів, а також один виробник кишкової сировини та один виробник харчового колагену.

У прес-службі також додали, що між компетентними органами України та інших держав світу в період з січня по липень поточного року було погоджено 24 ветеринарних сертифікати для експорту української агропродукції.

Так, за вказаний період були узгоджені ветсертифікати з Боснією і Герцеговиною - для експорту українського молока і молочних продуктів, м'яса птиці, яєць, харчового колагену, добового молодняку птиці та інкубаційних яєць (за винятком безкильових видів); з Катаром - для експорту з України м'яса та м'ясних продуктів, зокрема м'яса птиці і яловичини, а також молока і молочних продуктів, столових яєць і яєчних продуктів, риби та рибопродуктів та перероблених харчових продуктів; з Республікою Ліван - для експорту українського рогатої худоби на забій; з Республікою Македонія - для експорту українського м'яса птиці, комбікормів, молочної продукції, яєць і яєчних продуктів; з Королівством Саудівська Аравія - для експорту яловичини та продуктів з неї, а також молока і молочної продукції; з Сербією - для експорту риби та рибних продуктів, призначених для споживання людиною; з Туреччиною - для експорту українського харчового колагену і з Японією - для експорту українського м'яса птиці.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держпродспоживслужби, станом на липень 2018 року кількість українських підприємств-експортерів агропродукції, які здобули право експорту харчових продуктів тваринного походження, становила 836.

За даними Мінагропроду, загальна кількість українських підприємств, які мають право експорту продуктів тваринного походження до ЄС, становить 306.