Ілюстрація REUTERS

Уряд повністю зберегло суму державної підтримки аграріїв на 2020 рік після внесення змін до бюджету, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні.

Читайте такожРада не прийняла жодної постанови щодо відкликання закону про ринок землі

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"У 2020 році збережена державна підтримка АПК для подальшого стимулювання галузі та досягнення соціально-економічного ефекту. Зокрема, в бюджеті закладено витрати у сумі 4 мільярди гривень за ключовими напрямами: тваринництво, фермерство, садівництво, компенсація вартості сільськогосподарської техніки та компенсація відсотків за кредитами", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на здешевлення кредитів для аграріїв закладена сума у розмірі 1,2 мільярда гривень, що дозволить зменшити процентну ставку до 5%.

Зазначається, що на підтримку галузі тваринництва виділено 1 мільярд гривень, і за результатами програми міністерство очікує введення в експлуатацію понад 100 тваринницьких ферм і комплексів.

Ще 1 мільярд гривень буде направлено на компенсацію придбання техніки та обладнання українського виробництва, що, за прогнозом Мінекономіки, збільшить обсяги реалізації вітчизняної техніки щонайменше на 15% у 2020 році.

Також за 400 мільйонів гривень закладено на програми розвитку фермерства і кооперативів та підтримку садівництва, хмелярства та виноградарства.

"Основні програми орієнтовані на підтримку, в першу чергу, малих сільгоспвиробників і фермерів, розвиток локальних ринків збуту і відкриття нових експортних ринків. Ми очікуємо, що нинішня підтримка дозволить залучити близько 14,7 мільярда гривень інвестицій в економіку України й створити понад 85 тисяч нових робочих місць", - наводяться в повідомленні слова міністра Ігоря Петрашка.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Згідно з текстом проекту закону на сайті парламенту, після внесення змін доходи держбюджету становитимуть 975,8 мільярда гривень, витрати - 1,266 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту - 298,4 мільярда гривень, обсяг державного боргу - 2,387 трильйона гривень.