/ фото ua.depositphotos.com

Ціни в Україні на овочі протягом минулого тижня, за винятком огірків та зелені, дешевшали. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, просіла нижня межа цін на: білокачанну капусту – з 9-20 грн/кг до 5-20 грн/кг, буряк – з 8-10 грн/кг до 5-10 грн/кг та моркву – з 8-12 грн/кг до 6-12 грн/кг.

Діапазон цін на червоні томати скоротився з 12-55 грн/кг до 12-40 грн/кг. А от огірки суттєво додали в ціні з 15-30 грн/кг до 20-40 грн/кг.

Відео дня

Незначно подешевшали перець Білозерка – з 25-40 грн/кг до 25-35 грн/кг та пекінська капуста – з 30-35 грн/кг до 25-35 грн/кг. Сильніше впала ціна на броколі – з 40-70 грн/кг до 40-55 грн/кг.

Третій тиждень поспіль знижуються ціни на кабачки. На минулому тижні їх продавали по 6-15 гривень за кілограм. Попередня їхня ціна становила 10-17 гривень за кіло.

Сильно подешевшала зелена цибуля – зі 100-180 грн/кг до 70-150 грн/кг. Також знизилися ціни на кріп – з 70-150 грн/кг до 70-120 грн/кг, але виросли на петрушку – з 40-100 грн/кг до 60-105 грн/кг та салат – з 30-75 грн/кг до 30-85 грн/кг.

У фруктово-ягідному сегменті ціни змінилися різноспрямовано. Зросла вартість персика – з 50-100 грн/кг до 50-120 грн/кг, нектарину – з 30-110 грн/кг до 35-140 грн/кг та сливи – з 18-35 грн/кг до 20-50 грн/кг. Почали рости ціни на грушу – з 15-90 грн/кг до 20-90 грн/кг.

Виноград продавався дешевше, ніж тижнем раніше – 40-120 грн/кг замість 50-140 грн/кг. Також подешевшали кавун – з 13-25 грн/кг до 10-17 грн/кг і диня – з 25-55 грн/кг до 20-55 грн/кг.

Ціни на продукти в Україні - прогнози експертів

Нардеп Дмитро Соломчук прогнозує, що овочі закономірно будуть дорожчати навесні, а от соняшникова олія може сильно зрости в ціні буквально в середині жовтня.

Також президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник попередив, що українці вже більше не побачать дешевих яблук, як колись, оскільки виробники цього товару переорієнтовуються на експорт.

Вас також можуть зацікавити новини: