Українське зерно піде через порти в Балтиці: Литва відкрила коридор

Литва погодила створення коридору для експорту українського зерна через морські порти в Балтії. Про це повідомив міністр закордонних справ цієї країни Габріелюс Ландсбергіс.

"Росія знищує продовольство, Литва його доставляє. Коридор для транзиту зерна до балтійських портів було прийнято та погоджено", – написав він у своєму Твіттер.

За словами литовского дипломата, новий маршрут експорту українського зерна зменшить тиск на кордоні України та дасть змогу збільшити постачання до країн Африки та інші регіони світу. 

Відео дня

Проблеми з експортом українського зерна

Як писав УНІАН, в середині липня сплив термін дії Чорноморської зернової ініціативи, згідно до якої Росія зобов’язалася не заважати експорту українського зерна Чорним морем. Росія відмовилася подовжити угоду і одразу після її закінчення почала цілеспрямовано знищувати українськую інфраструктуру, пов’язану зі зберіганням, транспортуванням та експортом зерна.

Зараз Україна намагається відновити морський маршрут експорту зерна в Чорному морі, але обсяги поки що зовсім скромні – лише 50 тисяч тонн за вересень проти 292 тисяч тонн у липні та 2 мільйонів тонн у червні, коли зерновий коридор ще діяв.

Вас також можуть зацікавити новини: