Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України запропонував найбільшому приватному українському енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова приватизувати держкомпанію «Центренерго» разом з неприбутковими державними шахтами. «Якщо говорити про приватизацію «Центренерго», то потрібно говорити «разом з неприбутковими шахтами». Я думаю, що це прекрасна ідея», - сказав президент.

Читайте такожУ Ахметова підтвердили його візит до НАБУ: був як свідок

Зеленський звернувся до генерального директора енергохолдингу ДТЕК Максима Тимченка з питанням, чи готова компанія приватизувати неприбуткові шахти.

Відео дня

«Якщо ви не готові і Антимонопольний комітет, як ви кажете, буде проти, я з ними поговорю і вони будуть за. Але питання не в цьому. Ви повинні нам також допомогти тоді знайти таких партнерів, як ви, сильних у цій галузі, і знайти людей, які можуть приватизувати і вкласти гроші в модернізацію шахт. Допомагати це зробити державі», - сказав Зеленський, звертаючись до Тимченка.

У коментарі журналістам Тимченко сказав, що компанія ДТЕК не зацікавлена в придбанні компанії «Центренерго».

«Я вважаю, що у нас достатньо теплової генерації. У нас пріоритет - розвиток інвестицій в «зелену» генерацію. Тому ми не братимемо участі в приватизації. Я думаю, що потрібні нові гравці, щоб була жива конкуренція», - додав він.

У коментарі агентству УНІАН Тимченко розповів, що «ДТЕК» також не зацікавлений у приватизації неприбуткових держшахт.

«У нас достатній великий обсяг, сьогодні ми виробляємо близько 80% вугілля в країні, цього достатньо», - додав він.

Довідка УНІАН. ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, яка входить до складу фінансово-промислової групи «Сістем Кепітал Менеджмент». До вугільного сегменту ДТЕК входять «ДТЕК Павлоградвугілля» (об'єднує 10 шахт), «ДТЕК Добропіллявугілля» (5 шахт), «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», «ДТЕК Ровенькиантрацит» (6 шахт і 3 збагачувальні фабрики), «ДТЕК Свердловантрацит» (5 шахт і 3 збагачувальні фабрики), «Шахта «Білозерська» і п'ять збагачувальних фабрик. При цьому підприємства «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», «ДТЕК Ровенькиантрацит» і «ДТЕК Свердловантрацит» залишились на тимчасово окупованій території Донбасу.

Також компанія володіє 8 з 12 ТЕС в Україні.