Одним з пріоритетів її роботи також буде протидія "Північному потоку-2" / фото УНІАН Володимир Гонтар

Радницею голови правління "Нафтогазу" з міжнародних питань стала Світлана Заліщук.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз".

Читайте такожЛана Зеркаль йде з "Нафтогазу"

Відео дня

Як йдеться в повідомленні, Заліщук буде займатися взаємодією групи "Нафтогаз" з міжнародними партнерами і виконувати представницьку функцію високого рівня.

Одним з пріоритетів її роботи також буде протидія "Північному потоку-2".

Скриншот з Facebook

"Необхідна мобілізація всіх гілок української влади й чітка та послідовна координація з нашими міжнародними партнерами, які розуміють небезпеку російської труби для всієї Європи. Такими поки я бачу пріоритети своєї роботи", - прокоментувала Світлана Заліщук своє призначення.

За інформацією компанії, Заліщук має тривалий досвід роботи у сфері міжнародних відносин. 

Хто така Світлана Заліщук

Колишня журналістка. У 2014 році стала народним депутатом за списком партії "Блок Петра Порошенка".

Очолювала підкомітет з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради України з міжнародних відносин.

Також Заліщук була членом українських делегацій у ПАРЄ та парламентському Комітеті асоціації з Європейським Союзом.

На позачергових виборах до Ради у 2019 році висувалася по 199 округу в Черкаській області, але не пройшла до парламенту.

У листопаді 2019 року Заліщук стала радницею прем'єра Гончарука.

Кадрові перестановки в "Нафтогазі"

  • 28 квітня Кабінет міністрів припинив повноваження членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.
  • Підставою для прийняття цього рішення став розгляд звіту діяльності компанії за 2020 рік. За підсумками минулого року "Нафтогаз" отримав 19 млрд грн чистого збитку, тоді як фінпланом передбачався прибуток у розмірі 11,5 млрд грн.
  • За результатами засідання загальних зборів акціонерів робота наглядової ради та правління НАК "Нафтогаз України" у 2020 році визнана незадовільною.
  • 30 квітня члени наглядової ради НАК зібралися на позачергове засідання. Всі члени ради "Нафтогазу", які були присутні на позачерговому засіданні, подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень.
  • 5 травня члени правління "Нафтогазу України" закликали уряд врегулювати ситуацію з наглядовою радою компанії, яка подала у відставку.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що ротація в керівництві "Нафтогазу" відбулася згідно із законом.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" надійшла пропозиція від уряду залишитися на рік. За цей час буде проведено прозорий і публічний відбір кандидатів до наглядової ради, а вже після цього - конкурс на нового голову компанії.
  • 12 травня 2021 року "Велика сімка" висловилася з приводу ситуації з "Нафтогазом".
  • 19 травня 2021 року Кабмін продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу" ще на рік.
  • 20 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський назвав причину звільнення Коболєва.
  • 21 травня 2021 року з компанії пішов топ-менеджер Віллем Коппульс.
  • 26 травня 2021 року стало відомо про те, що радник голови правління НАК "Нафтогаз України" Лана Зеркаль написала заяву про звільнення із займаної посади.