Це у 5,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року / фото УНІАН

Надходження до державного бюджету від приватизації в січні-березні поточного року становлять 184 мільйони гривень, що в 5,4 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожПродажу об'єктів великої приватизації почнеться в середині року – Мінекономрозвитку

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook виконуючий обов'язки голови Фонду державного майна Віталій Трубаров.

Відео дня

"До речі, саме перший квартал 2018 року завершив старі процедури приватизації, тому що, починаючи з 7 березня минулого року, набув чинності новий закон про приватизацію, і вона пішла зовсім новим, прогресивним, європейськими правилами. За весь час малої приватизації, а вона стартувала восени 2018 року, продано державного майна на суму майже 450 мільйонів гривень", - написав він.

Трубаров зазначив, що найдорожчі, конкурентні та інвестиційно привабливі підприємства так і залишаються не прийнятими міністерствами у Фонд держмайна.

"А це 29 об'єктів малої приватизації, які можна успішно продати і які могли б ефективно працювати з новим власником, платити податки та створювати нові робочі місця", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня Фонд держмайна затвердив перелік об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу у 2019 році.

До нього увійшли нові об'єкти й ті, які не встигли приватизувати минулого року. Загалом це 792 об'єкти, з яких 48 – пакети акцій, 92 – єдині майнові комплекси, 190 – об'єкти незавершеного будівництва, 402 – окреме майно та 59 об'єктів соціально-культурного призначення.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Надходження від малої приватизації в Україні в січні-лютому 2019 року становили 150 мільйонів гривень.