Експерт зазначив, що курс долара рухається до 40 гривень / фото УНІАН

Перед святами найчастіше курс долара починає зростати. Одна з причин - українці, готуючись до святкування, більше витрачають і обмінюють наявну валюту.

"Яскравий приклад, коли напередодні нового року були високі виплати населенню, премії, зарплати та інше. Ці кошти частково йдуть на купівлю долара, адже немає такої необхідності тримати гривню на рахунках", - зазначив розповів експерт Андрій Шевчишин у коментарі 24 каналу.

За його словами, попит на валюту перевищує пропозицію на міжбанку, тобто населення і бізнес купують долар у більшому обсязі, ніж продають. При цьому він вказав, що курс долара рухається до 40 гривень, тому НБУ буде жорсткіше обмежувати попит.

Відео дня

Курс валюти в Україні - останні прогнози

У Міжнародному валютному фонді зробили прогноз курсу до 2029 року. Так, у МВФ вказали, що з 2025 року курс долара до гривні поступово зростатиме і вже 2027 року переступить позначку в 50 гривень за долар.

При цьому начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий спрогнозував ситуацію на валютному ринку наприкінці квітня. За його словами, не варто очікувати, що ситуація відрізнятиметься від подій протягом усього місяця, але можливе короткочасне зниження курсу валют.

Вас також можуть зацікавити новини: