Ілюстрація REUTERS

Враховуючи масштаб пандемії, все більше компаній можуть ставати неплатоспроможними, однак держпідтримка у вигляді кредитів лише обтяжить такі компанії боргами.

Про це, як пише Reuters, заявила головний економіст Міжнародного валютного фонду Гіта Гопинат на вебінарі, організованому МВФ та Токійським університетом.

Вона також сказала, що хоча зростання цін на продукти харчування в деяких країнах прискорилося, загальна споживча інфляція, скоріш за все, залишиться низькою в більшості регіонів світу, оскільки втрата робочих місць буде стримувати зростання заробітної плати.

Відео дня

«Ми побоюємося, що інфляція буде надто низькою, а не занадто високою», — сказала вона.

Читайте такожУ МВФ назвали умови співпраці з Україною після відставки Смолія

«Оскільки виникає серйозне питання щодо неспроможності компаній, державна підтримка має більшою мірою виглядати як інвестиції в акції, а не збільшення боргів. В іншому випадку, ми отримаємо велику кількість фірм, які виходять з кризи з величезними борговими зобов'язаннями... Якщо кредитування більше прийме форму інвестицій в акції... то це буде меншим тягарем для фірм. Це полегшить компаніям вихід з кризи», — зазначила Гопинат.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд (МВФ) погіршив прогноз падіння економіки України у 2020 році до 8,2% з 7,7%, що прогнозував у квітні, зазначивши, що відновлення економіки України після викликаного пандемією коронавірусу спаду до докризових показників може тривати до 2023-2024 років.