Фото УНІАН

Державний концерн "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонні підприємства України, адаптував свою бронетехніку під натівський двигун Deutz (Німеччина) замість російських, постачання яких припинилося з початком військової агресії Росії на Донбасі.

Як повідомила прес-служба, після закінчення випробувань сучасних українських БТР-4, укомплектованих двигунами Deutz, дана техніка була прийнята на озброєння української армії.

"Німецькі Deutz потужні, надійні, і, що дуже важливо в умовах війни, значно тихіші за російські двигуни, що встановлювалися на бронемашини раніше. Українські військові отримають кращі зразки вітчизняної військової техніки, створеної відповідно до стандартів НАТО", - цитує прес-служба гендиректора концерну Романа Романова.

Відео дня

Крім того, повідомляється, що концерн підписав контракт з Deutz AG на постачання даних двигунів. При цьому обсяг контракту в концерні не уточнили.

"Партія нових моторів буде використана для комплектації бронетранспортерів БТР-3, БТР-4 і новітніх бронеавтомобілів «Дозор-Б». Досі на техніку встановлювали морально застарілі двигуни російського виробництва", - додали в концерні. - "Компанія Deutz AG надасть спеціальну ціну для України на партію двигунів. Заощаджені гроші, а мова про майже 25 мільйонів гривень, "Укроборонпром" направить на виготовлення нової техніки для української армії".

Читайте також"Укроборонпром" розробляє ударний безпілотник, який здатний знищити танк

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня концерн Deutz AG поставив держконцерну "Укроборонпром" 16 дизельних двигунів марки Deutz. Також в концерні неодноразово відзначали, що серійне виробництво бронемашин "Дозор" відтерміновувалось через відсутність відповідної дозвільної документації з боку Німеччини, що робило неможливим поставку до України двигунів Deutz.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько сотні підприємств ОПК України.