фото Метінвесту

Готовність групи компаній "Метінвест" до першого публічного розміщення своїх акцій (IPO) дуже висока, але в компанії не вважають це очевидною необхідністю.

Про це в інтерв'ю журналу Forbes сказав генеральний директор компанії Юрій Риженков.

"Завдяки тому, що у нас два акціонери, наша готовність до IPO висока – і з точки зору корпоративного управління, і з точки зору звітності. Іноді навіть виникає питання, навіщо нести тягар публічної компанії, не отримуючи відповідних вигод", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСтратегія "Метінвесту" вже розрахована мінімум до 2030 року – гендиректор компаніїРиженков вважає, що в разі прийняття рішення йти на біржу, "Метінвест" міг би це зробити за рік‑півтора. Але у глави компанії залишається питання "навіщо це робити?".

"Ви переоцінюєте плюси публічності. Ferrexpo - публічна компанія, але її все одно атакують за те, що вона олігархічна і платить мало ренти. Так що це більше з області політтехнологій", - пояснив керівник компанії.

Довідка УНІАН. Метінвест - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна компанія. До структури групи входять видобувні та металургійні підприємства на Україні, в ЄС і США.

Група "Метінвест" за підсумками 2020 року увійшла до ТОП-10 виробників залізорудної сировини у світі та забезпечила 5% від сукупного валового внутрішнього продукту України.