Ілюстрація REUTERS

Більше половини німецьких компаній хочуть залишити для своїх працівників можливість дистанційної роботи й після завершення епідемії коронавірусу.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на результати опитування бізнесу від Ifo Institute.

54% компаній, що взяли участь в опитуванні, після завершення епідемії планують частіше використовувати дистанційну роботу, ніж раніше.

Відео дня

Читайте такожБільше третини українців хотіли б продовжувати віддалену роботу – опитування

75% учасників опитування відповіли, що в останні місяці рекомендували своїм працівникам працювати з дому.

"Для багатьох компаній таке пристосування вимагало значних інвестицій в цифрову інфраструктуру та нові комунікаційні технології. Тому дуже ймовірно, що ця реорганізація роботи не буде повністю скасована", - відзначає співавтор дослідження Олівер Фальк.

До епідемії коронавірусу практика віддаленої роботи в Німеччині була не особливо поширеною.

Хоча близько 56% працівників за характером своєї зайнятості могли б тимчасово працювати не з офісу, тільки половина з них іноді працювали дистанційно.

Водночас, відзначають автори дослідження, повний перехід на дистанційну роботу залишається малоймовірним. Швидше за все, компанії застосують гібридну модель, яка буде балансувати роботу з офісу і вдома.

У дослідженні також вказують на кореляцію між можливістю дистанційної роботи та рівнем кваліфікації та доходу працівників: ті, хто мають більш низьку кваліфікацію та доходи, з меншою ймовірністю можуть працювати з дому.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня 2020 року Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

У квітні 2020 року стало відомо про те, що після карантину, запровадженого в Україні за поширення коронавірусу, до 30% співробітників у сфері нерухомості залишаться працювати віддалено.