У липні роботодавці найчастіше пропонували підробіток у сфері будівництва / фото ua.depositphotos.com

Через зростання безробіття та скорочення зарплат на ринку праці виріс попит як на повну зайнятість, так і на підробіток.

Про це йдеться у дослідженні порталу "OLX Робота".

"Війна змусила багатьох українців шукати можливості додаткового заробітку. За даними НБУ, зарплати в Україні після 24 лютого скоротилися на 25-50%. Тож на ринку праці виріс попит як на повну зайнятість, так і на підробіток. Тим паче й самі роботодавці готові брати на тимчасову зайнятість, щоб виконати термінові задачі", - зазначають аналітики порталу.

Відео дня

В основному в липні роботодавці пропонували підробіток у сфері робітничих вакансій. Це була як тимчасова, сезонна робота, так і часткова зайнятість. Найбільше варіантів заробити додаткові кошти було в будівельній сфері для різноробочих. Вони могли отримувати від 700 до 1 550 грн за послугу чи за зміну.

Також немало пропозицій на часткову зайнятість було у транспортній галузі, зокрема, для водіїв. За місяць на такій роботі можна було отримати від 17,8 тис. грн до 25 тис. грн залежно від типу зайнятості. Багато пропозицій у сфері клінінгу. Так, прибиральниці в середньому могли отримувати від 1,5 тис. грн на підробітку до 9 тис. грн на тимчасовій роботі.

Зазначається, що при цьому були й можливості неповної зайнятості для неробітничих спеціальностей. Зокрема, на "OLX Робота" в липні розмістили багато варіантів для репетиторів, яким пропонували 175-215 грн за годину роботи. Менеджери з продажу щомісяця за умов часткової зайнятості могли отримувати до 11 тис. грн.

"Найчастіше на OLX у липні на роботу без досвіду запрошували у сферах торгівлі, будівництва, транспортних перевезень (за умови наявності водійського посвідчення) та в кол-центри. Найбільшу зарплату - 25-27 тис. грн - платили водіям та операторам кол-центрів", - йдеться у дослідженні.

Раніше з'явилися результати дослідження експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua. Згідно з його даними, у липні на ринку праці нашої держави традиційно затребуваними залишалися спеціалісти зі сфери торгівлі - продавці, касири, адміністратори торгових залів, а також менеджери з продажів.

Вас також можуть зацікавити новини: