Ілюстрація REUTERS

Один із найбільших українських операторів мобільного зв'язку «ВФ Україна», що входить в міжнародну групу компаній NEQSOL Holding і працює під брендом «Vodafone Україна», спрямує 500 млн дол. від випуску єврооблігацій на рефінансування боргів і свій розвиток.

Читайте такожКабмін перерозподілив частоти для покриття України 4G-інтернетом

Як повідомили в прес-службі «Vodafone Україна», компанія здійснила свою першу емісію єврооблігацій на міжнародних ринках капіталу обсягом 500 млн дол. під 6,2% річних і терміном погашення до 11 лютого 2025 року.

Відео дня

"Vodafone Україна" має намір використовувати доходи від єврооблігацій в тому числі для рефінансування своєї проміжної позики, залишок коштів буде використано для загальнокорпоративних цілей", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, євробонди будуть включені в котирувальний список Ірландській фондовій біржі Euronext Dublin. При цьому очікується, що облігації отримають рейтинг B від агентств S&P і Fitch відповідно до корпоративних рейтингів «Vodafone Україна».

За даними прес-служби, дохідність єврооблігацій становить 6,20% річних, що, згідно з наданою інформацією, відображає премію в розмірі 95 базисних пунктів до рівня дохідності суверенних облігацій України і найнижчу ставку дохідності в доларах США, будь-коли досягнуту українськими корпоративними емітентами.

«Випуск єврооблігацій відповідає стратегіям розвитку NEQSOL Holding і «Vodafone Україна». Ми розуміємо, що досягли найнижчої ціни на випуск єврооблігацій серед корпоративних емітентів з України. Я вітаю нашу команду і партнерів з цим значним успіхом, який, як ми вважаємо, свідчить про зростаючу довіру та інтерес до нашої діяльності», – наводяться в повідомленні слова генерального директора NEQSOL Holding Юсіфа Джаббарова.

Також повідомляється, що J. P. Morgan виступив як провідний глобальний координатор спільного організатора випуску цінних паперів, Raiffeisen Bank International виступив як спільний організатор і спільний лід-менеджер випуску цінних паперів, а Dragon Capital і ICBC Standard Bank - як спільні лід-менеджери по угоді.

«Ми беремо до уваги плани розвитку «Vodafone Україна», що передбачають подальші інвестиції в 4G і впровадження інноваційних послуг. Ми вважаємо український ринок дуже пріоритетним згідно з нашою стратегією міжнародної експансії. Ми твердо віримо в позитивний потенціал розвитку українського ринку», – додав Джаббаров.

Як повідомляв УНІАН, за даними інвестиційної компанії Dragon Capital, яка виступила лід-менеджером випуску єврооблігацій «Vodafone Україна», попит на запозичення мобільного оператора становив близько 3 млрд доларів.

На початку грудня 2019 року міжнародна група компаній NEQSOL Holding оголосила про завершення придбання 100% акцій українського оператора мобільного зв'язку «Vodafone Україна» за 734 млн дол. через азербайджанську телекомунікаційну компанію Bakcell, яка входить у групу. 

Довідка УНІАН. "Vodafonе Україна" є одним із найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 млн абонентів.

Bakcell - оператор стільникового зв'язку стандарту GSM, UMTS та LTE в Азербайджані. Компанія була заснована в 1994 році і стала першою, яка надає послуги мобільного зв'язку в країні. Охоплює більше 95% населення і близько 88% території Азербайджану.