Україна хоче приєднатися до проекту Ілона Маска з супутникового Інтернету / REUTERS

Міністерство цифрової трансформації знаходиться на етапі встановлення зв'язку з космічною компанією SpaceX американського бізнесмена Ілона Маска, щоб запропонувати зробити Україну одним з перших тестових майданчиків для роботи системи інтернет-супутників Starlink в Європі.

Читайте такожОмелян на Крюківському вагонзаводі: "капсулу Hyperloop робитимемо тут»Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час форуму "Україна 30".

"Ми хочемо приєднатися до "пілота" і будемо робити все, що потрібно, щоб побудувати базову станцію, яка необхідна для участі в цьому проекті", - сказав Федоров.

Відео дня

За його словами, Мінцифри спільно з віце-прем'єром-міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським об'єднали сили й прораховують бізнес-модель того, де саме в Україні можна використовувати технології Starlink.

"Ми підтримуємо цей проект і хочемо, щоб Україна увійшла в "пілот" однією з перших. Ми підготували пропозицію, проаналізували, що нам потрібно побудувати з точки зору інфраструктури. І зараз нам допомагають налагодити зв'язок з компанією Starlink. Ми пропонуємо Україну в якості третього або четвертого пілотного майданчика в Європі", - зазначив Федоров.

Що цьому передувало

  • Запуск супутникового інтернету Starlink від космічної компанії SpaceX американського бізнесмена Ілона Маска може відбутися у 2022 році.

Довідка УНІАН

  • Starlink - глобальна супутникова система, що розгортається компанією SpaceX для забезпечення високошвидкісним широкосмуговим доступом в інтернет в місцях, де він був ненадійним, дорогим або повністю недоступним.
  • SpaceX планує надати комерційні послуги доступу в інтернет в північній частині США і Канаді у 2020 році, а до 2021 року по всьому світу. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в 10 мільярдів доларів.